Helsvart for Metropol

Med Norsk Aller og Metropol-sjef Jan Erik Pedersen ute av bildet, innrømmer Stig Eide Sivertsen (bildet) i Metropol-eieren Telenor Plus at det ser mørkt ut for digital-TV-kanalen.

Tidligere i uken ble det klart at Norsk Aller ikke fant noe grunnlag for å gå videre i samtalene med Metropol og styreleder Jon H. Pran.

Nå forsvinner også administrerende direktør Jan Erik Pedersen ut av TV-bildet og over i PR-byrået Woldsdal & Partnere fra 2. mai. Det skriver Woldsdal i en pressemelding.

Styreleder Jon Pran har gitt seg selv ut april for å finne en løsning, men i øyeblikket er det fortsatt ingen nye eier på banen som er villige til å spytte inn millionene som skal til for å drive TV-kanalen videre. En stund var det tre parallelle løp som foregikk, blant annet med MTV Europe på interessentsiden, men nå er momentumet forsvunnet.

Norsk Aller kunne ikke finne et driftskonsept som passet selskapet.

Nå er det ingen som står klar til å ta over. Ifølge Jan Erik Pedersen har det hele tiden vært en forutsetning at man skulle ha inn én eller flere nye eiere.

Telenor Plus er en av de eksisterende eierne som ikke akter å drive kanalen videre alene.


- Vi har i lang tid jobbet for å få til en løsning for Metropol. Det er vår strategi at vi uansett ikke skal eie slike medieselskap alene eller som stor majoritetseier, sier Stig Eide Sivertsen til digi.no og sier at det kun i helt spesielle tilfeller det blir gjort unntak.


- Det ser absolutt mørk ut nå ja, vedgår Sivertsen og avslører at han ikke er spesielt mer optimistisk enn avtroppende Metropol-sjef Pedersen som tidligere i uken flere ganger uttalte at han ikke var optimist.

- Det er en prosess som har tatt veldig lang tid. Vi må bare erkjenne at vi ikke har fått dette til ennå. Det er uansett ikke noe vits i å dra dette ut i langdrag, sa Pedersen denne uken til digi.no timen etter at det ble klart at det ikke ble noen avtale med Norsk Aller.

Til toppen