Helt slutt for SOLs gamle spilltjeneste

Etter 6.389 nyheter, 1.180 spillanmeldelser, 2.009 nedlastinger, 4.119 e-post, 222.488 debattinnlegg og 35.806 registrerte brukere, er det slutt. Den norske redaktøren Jon Andreas Bjerk smiler ikke lenger.

Etter 6.389 nyheter, 1.180 spillanmeldelser, 2.009 nedlastinger, 4.119 e-post, 222.488 debattinnlegg og 35.806 registrerte brukere, er det slutt. Den norske redaktøren Jon Andreas Bjerk smiler ikke lenger.

Det danske underholdningsforlaget Egmont legger ned Skandinavias største spilltjeneste, GameReactor. Den danske tjenesten, som bygget seg stor blant annet ved å sluke SOL Games i 1999, får ikke lov til å bruke mer penger.
I tre og et halvt år har tjenesten blitt bygd opp til å bli en av Danmarks 25 største siter, med egne svenske og norske versjoner som tilbød nettbrukerne oppdaterte spillnyheter. For den norske versjonen har Jon A. Bjerk vært redaktør siden september 2000.


- Det var selvfølgelig utrolig kjipt å få beskjeden om nedleggelse. Vi hadde et nordisk redaksjonsmøte i oktober hvor vi diskuterte GameReactors fremtid og alt så i grunnen ut til å gå vår vei. Men til tross for høye besøks- og medlemstall, besluttet Egmont å legge ned tjenesten. På en måte kom det som et lite sjokk, men vi har jo alle sett dedikerte nettsider gå dukken det siste året, så helt uventet var det ikke, skriver Bjerk i en e-post til digi.no.

Han har vært én av syv fast ansatte i GameReactor. I tillegg har tjenesten hatt et knippe av nordiske frilansere. Egmont har brukt mange millioner danske kroner på å bygge opp tjenesten og samtidig finne en forretningsmodell på Internett som fungerer.

Det har de nå gitt opp.

- Det siste året har GameReactor hatt en del bi-inntekter fra outsourcing til andre europeiske sider og en egen shop i Danmark. I tillegg begrenset annonsesalget seg hovedsakelig til Danmark, og mulighetene for inntjening på den fronten har ikke vært særlig gode i det siste. Den siste tiden hadde vi en del innbringende annonser, men det var tydeligvis ikke nok, skriver Bjerk.

Han tror likevel ikke det er helt "game over" for tjenesten.

- Siden nyheten om nedleggelsen ble kjent er det flere interessenter som ønsker å drive GR videre. De er nå i forhandlinger med Egmont, så det er ennå en liten mulighet for at vi overlever. Vi krysser fingre og tær..., skriver han.

Hvis Egmont ikke finner en løsning, vil tjenesten tas av nettet den 13. januar.

Til toppen