BEDRIFTSTEKNOLOGI

Helt slutt på Windows XP-salget

Får ikke lenger forhåndsinstallere det gamle operativsystemet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. okt. 2010 - 13:21

Fredag i forrige uke, den 22. oktober, var absolutt siste mulighet til å kjøpe seg en datamaskin med Windows XP. Dette skjedde etter at Microsoft flere ganger utsatte datoen for salgsstoppen, og etter den 30. juni 2008 var det i utgangspunktet bare på de enkle netbook-maskinene at leverandørene kunne forhåndsinstallere det nå ni år gamle operativsystemet.

Årsaken til at Microsoft utsatte salgsstoppen skal delvis ha vært at selskapet ønsket en fortsatt deltakelse i det den gang så blomstrende netbook-markedet. Windows Vista viste seg å være altfor krevende for slike maskiner, men mange netbooks leveres nå med Windows 7.

Microsoft tilbyr fortsatt support for Windows XP, men kun dersom Service Pack 3 er installert. Supporttiden tar endelig slutt ved utgangen av april 2014. Da vil Microsoft ikke lenger tilby sikkerhetsoppdateringer til Windows XP. Det skal likevel være mulig for Microsofts bedriftskunder å kjøpe Windows 7 og nedgradere til Windows XP (og Vista) i hele levetiden til Windows 7.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.