Hemmelig bredbåndsidé ga luksustur til New York

Internett-veteranene Frode Nielsen og Vilhelm Thilesen ga bort en gullkantet idé til bredbåndsinnhold. Idéen er så god at Telenor gir dem en 14-dagers luksustur til New York, med beskjed om å holde tett.

Internett-veteranene Frode Nielsen og Vilhelm Thilesen ga bort en gullkantet idé til bredbåndsinnhold. Idéen er så god at Telenor gir dem en 14-dagers luksustur til New York, med beskjed om å holde tett.

Telenors bredbåndsselskap Zonavi hadde nylig en konkurranse der man kunne komme med idéer og forslag til hva bredbånd kunne brukes til.

Og de heldige vinnerne er Vilhelm Thilesen (bildet) i Millimeterpress og Frode Nielsen som den siste tiden har jobbet i Sveits med den Schibsted-eide gratisavisen 20 Minuten. Utpå høsten kommer han tilbake til Norge for å begynne i Millimeterpress.


Både Thilesen og Nielsen var forøvrig med på etableringen av digi.no i 1996.

Idéen som Telenor fant det verd å belønne med en 14 dagers tur til New York (inkludert en bobil av høy standard - med sjåfør), er kalt "Det store gullrushet".

Thilesen og Nielsen får foreløpig ikke lov av Telenor til å si noe mer om idéen enn dette: Det store gullrushet er et eventyr- og kunnskapsspill som kombinerer TV, Internett og mobil - og hvor interaktivitet er viktig.

- I konkurransevilkårene står det at Telenor skal være behjelpelig til å bidra til å realisere idéen, selv om denne fortsatt eies av opphavsmennene, forteller Thilesen til digi.no. Han legger til at de ikke realisere idéen, men at det hadde vært moro å få det til.

- Det krever finansiering på noen millioner kroner, men kan bli en veldig morsom sak - både for oss og for Telenor, sier han.

Telenor har foreløpig ikke gitt noen klare signaler om en eventuell realisering av Det store gullrushet.

Konseptet vant idékonkurransen fordi Telenors jury mener det har i seg de forventninger publikum har til bredbånd som en ny opplevelse på forskjellige plattformer.

- Det store gullrushet har potensial som internasjonalt TV-format, sier Frode Nielsen i en liten nyhetssak publisert på Millimeterpress sine nettsider.

- Nå er det bare å pakke sekken, da?

- Vi hadde ikke akkurat regnet med denne turen under årets ferieplanlegging. Men jeg regner med at vi reiser tidlig på nyåret, sier Thilesen fornøyd.

Til toppen