Hemmelige eiere av nytt 3G-nett

Nordisk Mobiltelefon vil hente et storbeløp for å bygge 3G-nett, men nekter å røpe hvem som eier dem.

Nordisk Mobiltelefon vil hente et storbeløp for å bygge 3G-nett, men nekter å røpe hvem som eier dem.

Nordisk Mobiltelefon er i ferd med å bygge ut et alternativt 3G-mobilnett i Norge, som skal konkurrere med Telenors og Netcoms nett. Nettet er allerede åpnet for et utvalg kunder, og skal ha en større lansering om få måneder. Men hvem er det egentlig som bygger ut, hvem eier Nordisk Mobiltelefon?

- Vi eier oss selv. Ledelsen og et antall strategiske investorer fra Norge og Sverige er eiere. Jeg kan ikke si hvem det er per i dag, sier forretningsutviklingssjef Magnus Johansson.

Hvorfor ikke?

- Fordi vi er i sluttføringsfasen av en større oppkapitalisering som styres av DNB NOR, sier han.

Johansson regner med å kunne si mer om en til halvannen måned.

    Les også:

Han vil heller ikke si hvor mye som skal hentes inn, men det røper selskapets gründer, Arnfinn Røste. Emisjonen som nå er på trappene skal hente inn 350 millioner kroner, forteller har til digi.nos søsterpublikasjon imarkedet.no.

Pengene skal brukes til å gjennomføre neste byggetrinn. Foreløpig har Nordisk Mobiltelefon 55 master oppført i Norge, og målet er å bygge ut rundt 1.000. I tillegg kommer utbygging i Sverige og Danmark.

Men heller ikke Røste vil fortelle hvem som eier selskapet eller hva emisjonen priser det til. Han vil heller ikke si hvem selskapet henvender seg til for å hente penger, men det skal være en liten utvalgt gruppe. Prospektet er sendt ut til et fåtall interessante investorer og er hemmeligstemplet. De som har dokumentet har fått streng beskjed om å holde det hemmelig.

Nordisk Mobiltelefon kan etter hvert bli notert på Oslo Børs. Les mer om dette på vår søsterpublikasjon, iMarkedet: Bredbåndsutfordrer henter penger

Johansson hevder det er "enorm" interesse for selskapet.

- Det er ikke noe problem å få investorer, problemet er å få rett investor, sier han.

Selskapet vil helst vil ha en blanding av norske, svenske og andre nordiske investorer, som kan tilføre selskapet industriell kompetanse, røper han.

Med mål om 1.000 master bare i Norge vil hele utbyggingen utgjøre en milliardinvestering. Ifølge selskapet koster det nemlig noe under en million svenske kroner å bygge ut en mast. I Norge samarbeider de med Norkring og leier deres infrastruktur for å gjøre utbyggingen billigere.

- Det er en betydelig sum, men bare en brøkdel av hva et mobilnett normalt koster. Det er det som gjør dette interessant, sier Johansson.

Selskapet som leverer mye av teknologien til Nordisk Mobiltelefon, Qualcom, bidrar også med ressurser. De er interessert i å utvide markedet for den amerikanske 3G-teknologien CDMA til Europa.

- Vi er den første seriøse CDMA-operatøren i Vest-Europa. Qualcom er med og hjelper på terminalutvikling og andre strategiske samarbeid, sier Johansson.

Til toppen