BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hendig Linux-pakke for småbedrifter

SCOs nye Linux-pakke tilbyr nettverk, e-post og felles kontaktlister og avtalebok, langt rimeligere enn Windows og Exchange.

22. jan. 2003 - 15:14

I anledning LinuxWorld-messen i New York har SCO Group (tidligere kjent som Caldera) kunngjort en ny Linux-basert serverpakke beregnet på småbedrifter.

SCOoffice Server omfatter et UnitedLinux-kompatibelt Linux operativsystem, konfigurerings- og driftsverktøyet SCOoffice Base Server og e-posttjeneren SCOoffice Mail Server 2.0.

Linux-varianten det er snakk om, SCO Linux 4.0, er sertifisert av maskinvareleverandører som AMD, HP, IBM og Intel, og av programvareleverandører som CA, HP, Oracle og SAP.

Konfigurerings- og driftsverktøyet skal tilby et enkelt brukergrensesnitt for vanlige oppgaver som oppsett av nettverk, skrivere, fildeling, brukere og så videre, og skal være egnet for ikke-spesialister.

E-posttjeneren tilbyr også delte kontaktlister, diskusjonsfora og avtalebøker, og er kompatibel med en rekke klienter, blant dem Microsoft Outlook, Eudora og SendMail. Den kan integreres mot programvare fra tredjepart, for blant annet virusvern og sikkerhetskopiering, og driftes fra en nettleser.

Hele pakken slippes på markedet i løpet av andre kvartal. E-posttjeneren kan anskaffes for seg. I USA koster en pakke med ti brukere, operativsystem og ett års support 1398 dollar.

Prisen for hele pakken er ikke oppgitt. Et viktig salgsargument for løsningen er at den tilbyr store besparelser i forhold til en tilsvarende løsning med Windows- og Exchange-lisenser på serveren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.