Hendig tastatur for stuebruk

Logitech har lansert et tastatur som kanskje tar seg bedre ut på stua enn de fleste andre.

Hendig tastatur for stuebruk

Logitech har lansert et tastatur som kanskje tar seg bedre ut på stua enn de fleste andre.

Logitech avduket denne uken det vesle tastaturet diNovo Mini, som først og fremst rettes mot brukere av stue-PCer. Tastaturet skal gjøre det enklere å styre underholdningsmaskinen fra sofaen.

Tastaturet har den vanlige QWERTY-utformingen, men er svært kompakt i størrelsen. I tillegg til vanlige taster for skriving, har tastaturet egne knapper for å styre avspillingen av medieinnhold. Det er også en egen knapp for å starte Windows Media Center, samt knapper for å blant annet å på websider eller å zoome inn og ut av bilder.

I tillegg til knappene, har tastaturet en «ClickPad» som kan benyttes av brukeren til å navigere, peke, rulle eller klikke. Den betjenes ved hjelp av tommelen og kan settes i to ulike modi, touchpad eller mediekontroll. To ulike farger på bakgrunnslyset skal fortelle brukeren hvilken modus som er valgt. Også tastene er bakgrunnsbelyste.

Tastaturet er trådløst og benytter Bluetooth som overføringsteknologi, med en rekkevidde på omtrent 10 meter. Tastaturet har innebygde, oppladbare batterier som ifølge Logitech holder til omtrent en måneds bruk mellom hver oppladning.

Tastaturet skal komme i salg i slutten av januar. Det har en veiledende utsalgspris i Europa på 150 euro.

Til toppen