FORBRUKERTEKNOLOGI

Henger ut navngitt Apple-ansatt

– Samme mann var ansvarlig for både kartfadesen og iOS 8.

Apple Maps, slik kartløsningen kunne fremstå etter lansering høsten 2012.
Apple Maps, slik kartløsningen kunne fremstå etter lansering høsten 2012.
26. sep. 2014 - 09:26

Det amerikanske nyhetsbyrået Bloomberg har valgt å navngi en mellomleder i Apple, som angivelig ansvarlig for kvalitetssikring av iOS 8.0.1, den feilslåtte oppdateringen som ble trukket tilbake denne uken.

Men det stopper ikke der.

Samme mann skal ha vært ansvarlig også for kvalitetssikring av Apple Maps, kartløsningen som i 2012 ble en av de flaueste øyeblikkene i selskapets historie.

Flere i Apple, deriblant arveprins og direktør Scott Forstall fikk sparken etter at kartene viste seg å være svært mangelfulle, misvisende og i visse tilfeller rent livsfarlige.

Mellomlederen ble fjernet fra kart-teamet som følge av fadesen, men i stedet for å miste jobben skal han ha blitt overført til kvalitetssikring av operativsystemet, hevder anonyme kilder overfor nyhetsbyrået.

digi.no velger å ikke navngi personen (vennligst respekter dette i debatten) fordi saken i Bloomberg ikke er bekreftet.

Det er heller ikke slik at noen enkeltperson alene er ansvarlig for oppgaven med å teste og kvalitetssikre programvare i et selskap av Apples størrelse. Mellomlederen som blir hengt ut er del av et større team, og det er ansatte også over ham som de rapporterer til igjen.

Beklager

Apple har ved begge tilfellene, altså utgivelsen av Apple Maps og nå iOS 8.0.1 unnskyldt seg overfor brukerne. Sistnevnte oppdatering førte til at enkelte iPhone mistet dekning og fingeravtrykkleseren sluttet å fungere.

En ny oppdatering 8.0.2 er allerede utgitt, som skal fikse disse problemene. Den kom bare ett døgn senere. Apple sier i en uttalelse at færre enn 40.000 iPhone 6 og iPhone 6 Plus-enheter skal ha vært berørt av problemene som 8.0.1-versjonen skapte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.