Hent mer ytelse ut av eldre PC-er

Selv PC-er uten moderne grafikkgrensesnitt kan nå oppgraderes.

Albatron PCI 8600GT
Albatron PCI 8600GT

Selv PC-er uten moderne grafikkgrensesnitt kan nå oppgraderes.

Taiwanske Albatron lanserte nylig tre nye grafikkort med PCI-grensesnittet. PCI er et grensesnitt for innstikkskort som er i ferd med å forsvinne i moderne PC-er, men som var for en del år tilbake var det raskeste grensesnitt man hadde tilgjengelig.

Etter at AGP og senere PCI Express kom på banen, har behovet for PCI-baserte skjermkort blitt redusert, men fortsatt finnes det mange PC-er som ikke har noen av disse mer moderne grensesnittene, enten fordi PC-en er gammel eller fordi det er blitt benyttet et hovedkort med integrert grafikkløsning. De dedikerte kortplassene for grafikk har derfor blitt utelatt for å spare penger.

PCI-spor har likevel de fleste av disse maskinene, men kanskje litt svak grafikkytelse i forhold til dagens behov.

De tre nye kortene fra Albatron skal kunne gi slike PC-er en betydelig forbedring i grafikkytelsen. Kortene er basert på Nvidias GeForce 8000-serie og leveres med 256 megabytes med DDR3-minne og DVI- og TV-utgang. De to dyreste modellene, PCI 8600GT-256X og PCI 8500GT-256X, har dessuten HDMI-utgang.

Kortene skal være av lavprofil-typen, slik at de også får plass i små kabinetter.

Det er selvfølgelig begrenset hvor mye ytelse man kan få ut av et PCI-basert kort, men en 3DMark2006-test Albatron viser til, forteller at det kraftigste kortet kan gi opptil 1329 prosent bedre ytelsen enn den integrerte grafikken til et Pentium 4-system med Intel 915G-basert hovedkort.

Kortene skal også kunne brukes i mer moderne systemer som fortsatt har PCI-spor, slik at systemene kan støtte flere skjermer.

Det er ikke kjent hva kortene vil koste.

Albatron PCI 8600GT
Albatron PCI 8600GT

    Les også:

Til toppen