Henter 80 millioner for å satse på lynmeldinger

Tre norske venture-selskaper blar opp for å finansiere mobil kamp mot MSN Messenger.

Henter 80 millioner for å satse på lynmeldinger

Tre norske venture-selskaper blar opp for å finansiere mobil kamp mot MSN Messenger.

Northzone, Verdane Capital (tidligere Four Seasons Venture) og Ferd Venture blar tilsammen opp 80 millioner kroner for å finansiere en offensiv satsning på det norske mobilteknologiselskapet Colibria.

Colibria har i seks år jobbet med å utvikle lynmeldingsløsninger for mobile klienter. Teknologien leveres både som produkt og tjeneste.

Selskapet har på kort tid gått fra 40 til 80 ansatte og omsetningen endte i fjor på cirka 33 millioner kroner. Nå tror selskapet på en kraftig vekst i tiden fremover.

- Vi har signert en rekke kontrakter det siste året. Markedet er nå modent og derfor trapper vi opp satsningen sier, Lars Myhrum, gründer og operasjonell direktør i Colibria til Finansavisen.

Investorene er ikke bekymret for konkurransen fra de etablerte lynmeldingsleverandørene, selv om de allerede nå er tilgjengelig på mobiltelefoner.

- Operatørene står overfor to valg. De kan enten velge å knytte seg mot PC-sentriske løsninger som MSN Messenger, Yahoo eller ICQ, eller de kan gå for en løsning spesielt utviklet for mobiltelefoner. Sistnevnte løsninger kan også integreres mot IM-løsninger for PC, sier Torleif Ahlsand, partner i Northzone til Finansavisen.

Til toppen