Henter inn millioner for å bygge bygde-3G

Nordisk mobiltelefon henter penger hos norske investorer for å bygge det tredje norske 3G-nettet.

Nordisk Mobiltelefon med Arnfinn Röste i spissen forsøker nå å friste norske investorer med et anderledes 3G nett, med helt annen strategi enn Netcom og Telenor.

Mens disse starter sin utbygging der det bor flest folk, er det i mindre tett befolkede strøk at Nordisk Mobiltelefon vil skille seg ut. De vil selge mobilt bredbånd til bønder, jegere og andre som ferdes mye i skog og mark. Grunnlaget for dette, er at teknologien de bruker har langt bedre rekkevidde enn den Netcom og Telenor bruker, og dermed kan dekke bygdene billigere.

Spørsmålet er om det finnes nok fiskere, jegere og bønder med interesse for mobilt bredbånd til å få dette til å gå rundt. I Sverige kan selskapet også løse bredbåndsproblemene til to andre mobilselskaper, Vodafone og Tre, som har lovet å bygge 3G i store deler av utkant-Sverige.

Hvis svense Post- och Telestyrelsen godtar at Nordisk Mobiltelefon dekker 3 og Vodafones konsesjonskrav om utbygging, vil dette gi selskapet minst to hundre millioner i kassen fra disse selskapene, melder Dagens Næringsliv.

Men billig blir det likevel ikke, og nå vil selskapet hente inn opptil 800 millioner i to emisjoner, forteller de til Dagens Næringsliv. Nøyaktig hvor mye kapital som vil trengs er ikke avgjort, men nettet skal etter planen bygges ut i både Norge, Sverige og Danmark.

Selskapet har svenske gründere, men vil nå først prøve å hente inn penger i Norge. Hovedkvarteret skal etter planen også flyttes, fra Sverige til Trondheim.

Til toppen