Henter IT-folk med fete startbonuser

Henter IT-folk med fete startbonuser

Jobbskifte-bonuser brukes i det stille. Nå lokker hodejegerne 4U Consulting åpent med fete start-bonuser.

Et svært stramt arbeidsmarked i IT-bransjen har ført til at enkelte IT-bedrifter har tatt i bruk såkalte sign-on-fees, som er et større beløp nye medarbeidere får ved kontraktsinngåelse.

I tillegg jobber tradisjonelle hodejegere iherdig med å skaffe nye kandidater til IT-bedrifter.

Men et foreløpig lite kjent selskap, 4U Consulting, vil nå skaffe IT-folk til bedrifter ved å tilby solide sign-on-fees ved kontraktsinngåelse.

På bare tre måneder har 4U Consulting skaffet ny jobb til 14 IT-folk, alt fra programmere, SAP-konsulenter, selgere og utviklere. Prisen på sign-on-fee beløpet varierer fra 10.000 til 500.000 kroner.

- Vi mener det er kandidaten som skal belønnes, og ikke bare hodejegerselskapene, sier partner Ronny Kiss i 4U Consulting til digi.no.

4U Consulting har vært etablert et års tid, og er et konsulentselskap som tilbyr forretningsutvikling mot organisasjoner innen salg og markedsføring, oppbygging og restruktureringer.

Sammen med gründeren Trond Støfring, har Kiss hatt lederjobber i et av Nordens største børsnoterte kraftkonsern, Hafslund.

Det er nå 5.300 kandidater i databasen, men den største veksten opplevde selskapet for tre måneder siden, da de innførte sign-on-fees.

Kiss mener tradisjonelle hodejegerselskaper har all grunn til å frykte konkurransen, og han erfarer en stor vekst av nye kandidater og oppdragsgivere.

- Konseptet er svært vanlig i USA og Europa, og Danmark har kommet langt på bruk av sign-on-fees, forteller Kiss.

Selskapet skal ha fått forespørsler både fra investorsiden og som samarbeidspartnere fra både Norge og andre land i Norden.

4U Consulting benytter tre modeller for Sign-on fee:

  • Kandidaten mottar 50 prosent ved signering og de resterende 50 prosent ved oppstart.
  • Kandidaten mottar 50 prosent ved oppstart og de resterende 50 prosent etter endt prøvetid.
  • Kandidaten mottar hele beløpet ved kontraktsignering.
Til toppen