Hentet inn 258 millioner, skal ikke røre dem

Fast-sjef John M. Lervik har hentet inn 258 millioner kroner, men han trenger dem ikke. Her er årsaken til emisjonen.

Fast-sjef John M. Lervik har hentet inn 258 millioner kroner, men han trenger dem ikke. Her er årsaken til emisjonen.

I går ettermiddag begynte ryktene å gå om en storemisjon i Fast, og i dag morges kom bekreftelsen; Fast har i en rettet emisjon mot en utvalgt gruppe investorer hentet inn hele 258 millioner kroner. Emisjonen har fått flere aktører i finansmiljøet til å stusse - hva skal Fast, som nettopp har lagt frem hyggelige tall og lover snarlige overskudd - med 258 millioner kroner? Oppkjøp eller massive investeringer i deres søkemotor i et forsøk på å kuppe konkurrenter som Google, er noen av spekulasjonene.


Men Fast-sjef John. M. Lervik forteller at pengene skal fryses på bok.

- Vi skal ikke bruke pengene. Det er to årsaker til emisjonen. Den ene er at flere store institusjonelle investorer har ønsket å investere hos oss. Den andre er at store kunder forlanger at vi har god balanse. De skal legge mye av sin virksomhet i våre hender og det er viktig at de føler vi er en trygg partner, særlig i disse tider, forklarer Lervik.'

Lervik gjentar sine løfter om utviklingen av søkemotoren Alltheweb og tjenestene selskapet leverer til blant andre Lycos.

- Gjennom mer effektiv programmering skal vi skalere opp antall søkbare sider massivt uten at vi trenger å investere mer i maskinvare, lover Lervik overfor digi.no.
Til toppen