FORBRUKERTEKNOLOGI

Her brenner Google opp prototypen

- Dette er fordelen med lagring i nettskyen.

10. des. 2010 - 10:41

Chrome OS blir ikke lanseringsklar før i første halvår 2011, fortalte Google da de viste frem sitt nye operativsystem på tirsdag.

Den nye plattformen fremstår som svært minimalistisk. I praksis er den lite mer enn nettleseren Chrome med enkelte nødvendige justeringer. Det er lagt opp til at all lagring og alle innstillinger skjer over en nettforbindelse.

Google har nå begynt markedsføringen av hvilke fordeler dette gir. Du skal slippe å bekymre deg for datatap når du lagrer alt i nettskyen, ser ut til å være budskapet.

Et dramatisk filmklipp viser hvor lett det skal være å gjenoppta arbeidet, selv om maskinen din utsettes for en rekke «uhell».

"25 datamaskiner kom til skade under innspillingen av denne videoen. Heldigvis gikk ingen data tapt."

For å få nødvendige tilbakemeldinger fra utviklere og brukere har selskapet innledet en testfase hvor de deler ut en prototyp-maskin kalt CR-48 (den samme vi ser bli ødelagt i videosnutten) til spesielt interesserte.

Den bærbare pc-en gis i første rekke bare til personer bosatt i USA, mens andre land skal få tilbudet senere. Inventec, selskapet som produserer prototypen, skal ha sendt 60.000 eksemplarer til Google, ifølge DigiTimes.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.