Her er AMDs fremtidsplaner

AMDs prosessorer slår nå Intel og det til lavere pris. Her er planene for neste år.

AMD fokusert i 2001 på å lage billige og raske Athlon-prosessorer, noe som har gitt resultater. Selskapets XP 1900+ brikke slår Intels raskeste Pentium 4 og er langt billigere. Til neste år skal AMD fokusere på prosessorer til servere og bærebare maskiner, fortalte AMD-sjef Jerry Sanders under en konferanse i går. Selskapet arbeider med Hammer, deres 64-bits prosessor som skal konkurrere med Intels Itanium, men den er ikke klar før i mot slutten av 2002.

Før årskiftet kommer det en 1,2 Ghz-versjon av AMDs Duron-prosessor for bærbare maskiner.

Første lansering i 2002 blir "Thoroughbred," en versjon av Athlon som vil krympe størrelsen av selve brikke til bare 80 kvadratmillimeter og reduserer prisen du må betale med 10-20 prosent.

Deretter kommer XP-prosessorene for bærebare maskiner i 1800 og 1500 versjonen, det vil si en prosessor som går med en fart på 1,5 og 1,3 Ghz.

På stasjonær-PC-siden lover AMD 2200+ (1,8 Ghz) i løpet av første kvartal. I løpet av andre og tredje kvartal kommer 2400+ og 2600+ brikker. Selskapet lover server-versjoner av Athlon som kan jobbe sammen i parallell i løpet av andre versjon. Dette markedet har Intel hittil vært alene om.

Hammer vil dukke opp først i tredje kvartal til neste år. Hammer kan som Itanum behandle både 32 og 64-bits instruksjoner. Men Itanium må oversette koden og reduserer ytelsen på dagens programvare. Det vil ikke Hammer gjøre, lover Sanders.

Serverversjoner av Hammer, kalt Sledgehammer, kommer først i andre halvdel av 2003.

Til toppen