Abonner
FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er Android-flaggskipet fra Sony Ericsson

Xperia X10 kombinerer kraftig prosessorer med avansert brukergrensesnitt.

Sony Ericsson Xperia X10
Sony Ericsson Xperia X10 Bilde: Sony Ericsson

Sony Ericsson er blant selskapene som ikke ser ut til å ville velge én plattform for mobiltelefoner, men satser i stedet på modeller basert på både Windows Mobile, Symbian OS og nå også Android.

I dag kunngjorde selskapet offisielt at selskapets første Android-baserte mobil, Xperia X10, skal komme i salg i første kvartal av 2010, sammen med flere andre modeller i samme familie.

X10 vil i likhet med Acers Liquid/A1-modell være utstyrt med en 1 GHz QSD8250 Snapdragon-prosessor fra Qualcomm. Dette er trolig den kraftigste prosessoren som brukes i mobiltelefoner i dag.

Mer overraskende er det at X10, i alle fall ifølge spesifikasjonen fra Sony Ericsson, bare er utstyrt med versjon 1.6 av Android. Versjon 2.0 er allerede tilgjengelig, og Motorolas Droid vil leveres med dette når den kommer i salg denne uken.

Sony Ericsson Xperia X10
Sony Ericsson Xperia X10 Bilde: Sony Ericsson

I stedet ser det ut til at Sony Ericsson har satset tungt på et egenutviklet brukergrensesnitt, UX (user experience), samt egne applikasjoner. Timescape skal samle all kommunikasjon brukeren har med hver enkelt kontakt på ett sted. Dette inkluderer tekstmeldinger, e-post, Twitter- og Facebook-samtaler, samt fotografier.

X10 har en ansiktsgjenkjenningsfunksjon som gjør at opptil fem ansikter i et fotografi kan gjenkjennes og eventuelt knyttes til brukerens mobilkontakter.

Mediascape skal gi enkel tilgang til musikk, fotografier og videoer fra både venner og favorittartister. Innholdet kan ligge på mobilen, på YouTube eller på Sony Ericssons egen PlayNow Arena-tjeneste.

Skjermen er på 4 tommer og har en oppløsning på 480 x 854 piksler. Den skal være ripesikker og støtte kapasitiv registrering av berøringer, men det nevnes ingenting om at den skal være OLED-basert (Organic Light-Emitting Diode), slik ryktene ville ha det til.

Kameraet har en oppløsning på 8,1 megapiksler.

Den innebygde lagringsplassen som er tilgjengelig for brukerne, er begrenset til 1 gigabyte. I tillegg støtter mobilen microSD-kort. Et kort på 8 gigabyte er inkludert.

Mobilen har ellers støtte for slikt som WLAN, HSPA, A-GPS, Microsoft Exchange ActiveSync og geotagging av bilder.

Xperia X10 veier 135 gram og har målene 119 x 63 x 13 mm.

    Les også: