Her er årets beste offentlige nettsteder

700 forskjellige tjenester er vurdert.

Her er årets beste offentlige nettsteder

700 forskjellige tjenester er vurdert.

Norske myndigheter har de siste årene begynt å belønne gode offentlige nettsteder.

Hvert år deler de ut priser i flere kategorier, for å hedre blant annet tilgjengelighet og brukervennlighet og nyttig innhold for innbyggerne.

Årets beste offentlige nettjenester er nå kåret.

Prisen for beste kommunale nettsted går til Tromsø kommune, mens regjeringen.no stakk av med prisen for beste statlige nettside.

Sørum kommune er i tillegg hedret med årets tilgjengelighetspris. Sørum ble for øvrig hedret i den samme kåringen i 2008.

Oppgaven med å plukke ut vinnerene, samt rangere om lag 700 offentlige nettjenester er utført av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Flere femmere og seksere

Utviklingen over tid viser at norske offentlige nettsider er bedre enn noensinne, mener IT-direktoratet.

- Kvalitetsvurderingen er en vesentlig del av arbeidet Difi gjør for å bedre kvaliteten og tilgjengeligheten på offentlige nettsider. Vi er svært fornøyd med utviklingen de siste årene, sier Difi-direktør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Grunnen til at han er så fornøyd er at 200 nettsteder nå kan smykke seg med toppvurderingen 5 eller 6 stjerner. På samme tid i fjor nådde hundre nettsteder dette nivået, mens tallet bare var 44 i 2007.

Samtidig innebærer det at nærmere 500 av av de vurderte nettsidene må skjerpe seg.

En firer eller lavere er ikke noe å være stolt av, særlig ikke når trekk skyldes manglende brukervennlighet, tilgjengelighet eller dårlig innhold.

Vurderingen av alle nettstedene kan beskues på www.norge.no/kvalitet. Der kan du se rangeringen sortert blant annet etter fylke, resultat eller type virksomhet.

    Les også:

Til toppen