Her er årets harde julegaver

Nettbutikkene har allerede kjøpt inn det de mener blir årets julegave-vinnere. Her er hva de mener du ønsker deg:

Her er årets harde julegaver

Nettbutikkene har allerede kjøpt inn det de mener blir årets julegave-vinnere. Her er hva de mener du ønsker deg:

Noen vil sikkert mene det er tidlig å begynne å tenke på julegaver allerede i midten av oktober, men for nettbutikkene er det tvingende nødvendig.

De er nødt til å sikre at de har nok varer tilgjengelig i årets viktigste handleperiode. Fjerde kvartal er det ubestridte viktigste kvartaler for alle nettbutikker som lever av å selge til forbrukermarkedet, og de har derfor allerede nå gjort sine veddemål på hva som blir årets storselgere til jul.

digi.no tok kontakt med Komplett, som er Norges største nettbutikk, for å høre hvilke varer de tror blir å finne under juletreet hos mange nordmenn i år.

Komplett har nylig fusjonert med eieren av den nest største nettbutikken, MPX.no, og deres produktvalg vil trolig være representativt for resten av bransjen.

- Digital speilrefleks har blitt mannen i gatas foretrukne kamera. - Digital speilrefleks har blitt mannen i gatas foretrukne kamera, sier Lene I. Oen, produktsjef i Komplett, til digi.no.

Hun trekker frem Canon EOS 400 som den store vinneren, men legger til at de også forventer godt salg av konkurrenten Nikons D40.

Komplett forteller om en salgsøkning på mellom 60 og 70 prosent av speilreflekskameraer, men dette skal likevel ikke ha gått utover salget av "vanlige" digitalkameraer.

- Folk ønsker å kjøpe begge deler, man har speilrefleks til et bruk og kompaktkamera til et annet, sier Oen.

MP3-spillere vil også i år bli en populær julegave, skal vi tro Komplett.

- Creative Zen er veldig populær, sier Oen.

Den fremheves selv om Komplett også selger den langt mer kjente MP3-spilleren iPod, fra Apple.

På mobilsiden har Komplett stor tro på Sony Ericsson K810i, og N81 og N95 fra Nokia.

I spillmarkedet, pågår det en heftig kamp mellom Microsoft Xbox, Sonys Playstation 3 og Nintendo Wii. Foreløpige salgstall har utpekt Nintendo Wii som vinneren, men etter priskuttet tidligere i høst tror Komplett på mange Playstation 3-maskiner under juletrærne i år.

Flat-TV var en av vinnerne i julesalget i fjor, og det er lite som tyder på at det ikke skulle bli det i år også. Prisene har falt kraftig det siste året, og kundene vil ha stadig større TV-skjermer. En 42 tommers Panasonic står på listen over produktene Komplett har størst tro på.

Selv om nettbutikkene allerede har fylt sine lagre, merker de ennå ikke noe til den økte etterspørselen. Den begynner først i november, og tar ikke helt av før julaften nærmer seg.

- Trykket kommer først ganske sent i desember, sier Oen til digi.no.

- Trykket kommer først ganske sent i desember Her er produktene som Komplett har størst tro på:

  • Canon EOS 400D kit
  • Canon Ixus 950 digitalkamera
  • Creative Zen MP3 Spiller
  • Garmin Nüvi 250 Widescreen
  • Sony Ericcson K810i
  • Playstation 3
  • Harddisk videokamera med High Definition, fortrinnsvis fra Sony
  • Asus bærbar PC til cirka 6000 kroner
  • Panasonic 42” plasma TV

Felles for alle produktene, er at de er tilgjengelig i så og si enhver norsk elektronikk- og nettbutikk. Det er derfor ikke usannsynlig at det kan bli litt ekstra priskonkurranse på disse varene.

Til toppen