FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er årets julegave til Google-ansatte

Kutter pengebonus og lar i stedet de ansatte ringe julen inn med stil.

23. des. 2008 - 11:07

Google har siden starten i 1998 vært en vekstkomet og etter hvert kom også de store pengene.

Ingen har klart å hamle opp med søkegiganten på det etter hvert så lukrative digitale annonsemarkedet. Dette har gjort selskapet til nettets største pengemaskin, som drar inn en million dollar årlig per ansatt.

    Les også:

Noen av disse pengene har de siste årene funnet veien til de ansattes julestrømper, og Google har vært kjent for å gi svært hyggelige pengebonuser.

Men også de store nettselskapene har fått kjenne finanskrisen på pengepungen, og dermed er det slutt på drømmebonuser på opptil 20.000 dollar per snute.

Nesten alle Googles ansatte får en spesialversjon av denne telefonen i julegave. Resten kan trøste seg med et gratiale på 400 dollar.
Nesten alle Googles ansatte får en spesialversjon av denne telefonen i julegave. Resten kan trøste seg med et gratiale på 400 dollar.

Google har i stedet besluttet at årets julegave blir en spesialversjon av T-Mobile G1, den første mobiltelefonen med selskapets eget operativsystem Android. Enheten er ikke operatørlåst, og skal ifølge Google fungere med de fleste GSM-operatører i verden.

Følgebrevet som selskapet sendte i forbindelse med julegaven har selvsagt lekket ut på nettet.

Her kommer der frem at rundt 85 prosent av Googles ansatte kan leke seg med Android i romjula. De resterende 15 prosent får penger tilsvarende rundt 400 dollar.

I brevet oppgir Google finanskrisen som en av grunnene til at de velger å «spise sin egen hundemat».

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.