– Her er bevis på militær hacking

USA har rett, ifølge kinesiske aktivister.

– Her er bevis på militær hacking
Bilde: PantherMedia / Cseh Ioan

Kinesiske myndigheter benekter at landets militære står bak omfattende digitale angrep på amerikansk virksomhet. Kinesiske aktivister mener å ha funnet bevis for at amerikanerne har rett.

Den engelskspråklige nettavisen China Digital Times, med hovedsete i California, publiserte torsdag en annonse som i 2004 ble lagt ut på hjemmesiden til det kinesiske Zhejiang-universitetet.

Teksten fra 13. mai 2004 fastslår at Folkets frigjøringshærs enhet 61398 rekrutterer datastudenter med akademisk grad, og at de som blir rekruttert, vil få et stipend på rundt 5.000 kroner. De som rekrutteres, loves å få fortsette med samme type arbeid.

Annonsen gjør også oppmerksom på at enheten har adresse i Pudong-distriktet i Shanghai, samme sted det amerikanske datasikkerhetsselskapet Mandiant nylig har pekt ut i sin rapport.

– Lurveleven

I rapporten heter det at Enhet 61398 av Folkets frigjøringshær, som Kinas forsvar kalles, med fasjonabel adresse i Pudong-distriktet i Shanghai, står bak mange av hackerangrepene mot USA.

Kinas partikontrollerte medier fortsatte torsdag å avvise anklagene i rapporten fra Mandiant.

- Man kan ikke unngå å spørre seg hva det virkelige formålet er bak slikt lurveleven, skriver den engelskspråklige China Daily på lederplass og mener det er et forsøk på å ta oppmerksomheten bort fra USAs økonomiske vanskeligheter, melder nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: