Her er bredbåndspakken som har alt

Lyse Tele-sjef Toril Nag er først ute med "trippelnett" bredbånd for telefoni, Internett og 40 kanalers tv.

Lyse Tele-sjef Toril Nag er først ute med "trippelnett" bredbånd for telefoni, Internett og 40 kanalers tv.

Financial Times omtaler Lyse Teles bredbånd som Europas mest avanserte. I løpet av halvannet års drift har Lyse Tele i dag 4.000 kunder og 13.000 på ventelister.

Bredbåndsleverandøren har bygget ut et fiberoptisk nett i Rogaland som gir høyhastighets Internett med opptil 10 Mb/s begge veier (symmetrisk linje).

Tre tjenester tilbys gjennom nettet: Digital TV med DVD kvalitet, telefoni med gratis tellerskritt lokalt, og Internett. Alle leveres av én leverandør. Tilbudet koster fra 750 kroner hvis du går for det lavest bredbåndet med 2 Mb/s begge veier.

- Vi har valgt BaneTele som transportør av fibernettet fordi de er godt representert over hele landet, sier administrerende direktør Toril Nag i Lyse Tele.

Kjerneområdet til Lyse er Rogaland, men selskapet eksporterer bredbånd til hele landet i samarbeid med energiselskaper som bygger egne nett. Foreløpig har bredbåndsleverandøren tegnet fem avtaler med kommunene i Sandefjord, Haugaland, Dalane, Vesterålen, Hadeland og Sola.

Bredbåndet gir mulighet for digitalt tv fra 17 til 50 kanaler og leie av video over nettet for å se tv-programmer når du selv ønsker det.

Nag forteller at Lyse Tele nå er i dialog med en rekke TV-kanaler og rettighetsinnehavere på film for leveranse av et bredere tilbud til publikum. Det er spesielt serier, nyheter, været og aktualitetsprogrammer som har vist seg å være interessante.

- Vi kjøpte blant annet rettighetene til The Julekalender, og responsen var overveldende. Faktisk måtte vi sette inn en ekstra server før jul på grunn av den store interessen, ler Nag.

For 39 kroner fordelt over tre dager kan bredbåndskunden leie programmer eller video og se det når de selv ønsker og hvor ofte de måtte ønske. Man kan spole og sette sine egne "bokmerker" i filmene.

- Dette er en tjeneste som bare er i startgropa, og som vi venter stor interesse for. Vi har i dag rundt 100 filmer som vi tilbyr til våre kunder, sier Nag.

Trippelnettet går under den såkalte "familiepakken" som koster fra 750 kroner. Da er både kabeltv og lokale tellerskritt inkludert i prisen. Kvaliteten har variert noe på ustabil telefon- og TV-forbindelse. Internettforbindelsen skal fungere optimalt.

Lyse Tele kjører for øvrig pilottest mot et 100-talls strømkunder om leveranse av bredbånd over strømnettet. Denne tjensten vil koste fra 350 kroner i måneden.

    Les også:

Sist ute som mottaker av trippelnettet var Vesterålen-kommunene Øksnes, Sortland og Bø som investerte 12 millioner kroner for å skaffe innbyggerne tilgang til bredbånd. Her står Vesterålskraft ansvarlig for en fiberoptisk kabel som gir 100 Mbs bredbånd til de tre kommunene i havgapet.

I tilbudet kan innbyggerne nyte godt av "varene" fra Lyse Tele med 40 kanaler TV, telefon og internettforbindelse på 2 eller 10 Mb/s.

Til toppen