Her er Crunchies-vinnerne

Bitcoin stakk av med teknologiprisen foran Apples A7-prosessor.

Her er Crunchies-vinnerne
For 7. gang ble Crunchies-utdelingen avholdt i San Francisco. Bilde:

For 7. året på rad ble Crunchies-utdelingen avholdt i natt norsk tid. Arrangementet ble startet i 2008 av det amerikanske teknologinettstedet Techcrunch, som nominerer kandidater i en rekke kategorier relatert til teknologi, nettjenester, apper og maskinvare. Deretter er det opp til nettstedets leserne å stemme frem den beste kandidaten i hver kategori.

Gårsdagens arrangement ble avholdt i samarbeid med nettstedene VentureBeat og GigaOM og fant sted i San Francisco; nærmere bestemt i Davies Symphony Hall.

Priser ble delt ut i 20 kategorier, med fem nominerte i hver kategori. Her er noen av prisene som ble delt ut:

Beste teknologiprestasjon: Bitcoin

Den digitale valutaen Bitcoin stakk av med en av de gjeveste prisene. Her var blant annet Apple nominert med sin A7-prosessor, men måtte se seg slått av den lyssky skaperen Satoshi Nakamoto, som ikke overraskende glimret med sitt fravær på prisutdelingen. Bitcoin-valutaen har ingen sentral utsteder, men bruker en distribuert database i et P2P-nettverk for å håndtere transaksjonene, som kan foretas anonymt.

Les også: – Bitcoin må tas på alvor

Beste samarbeidende forbruk-tjeneste: Airbnb

For andre året på rad hentet Airbnb hjem seieren i denne kategorien. Nettstedet lar folk leie ut et rom i huset, hele leiligheter eller hva det måtte være til andre som er på jakt etter et sted å overnatte. På andre plass kom tjenesten venne-taxi-tjenesten Lyft.

Beste e-handelstjeneste: Wanelo

Want, need, love. Forkortelsen blir Wanelo og har visstnok blitt stort blant de unge amerikanerne. Nettstedet er et sosialt nettverk der det å kjøpe produkter står i fokus, der brukerne legger inn produkter, elsker produkter og kjøper produkter.

Beste mobilapp: Snapchat

Med over 30 millioner aktive brukere, gir Snapchat muligheten til å sende «midlertidige» bilder til andre, som kan sees på i inntil 10 sekunder. På tross av 4,6 millioner lekkede brukerkonti og et rikt utvalg apper som gjør at man kan lagre bildene, ser det ikke ut til å stoppe brukerne fra å dele bilder via denne tjenesten. Skaperen Evan Spiegel (23) avviste i desember et bud på 18 milliarder kroner fra Facebook.

Raskest voksende oppstartstjeneste: Upworthy

Upworthy spesialiserer seg på virale videosnutter med klikkbare overskrifter, og har kommet fra intet til over 30 millioner unike brukere i måneden takket være spredning i sosiale medier.

Les om den nye generasjonen nyhetsmedier i kommentaren «Du aner ikke hva denne artikkelen handler om».

Beste internasjonale oppstartstjeneste: Waze

Den israelske oppstartstjenesten Waze ble i fjor sommer kjøpt opp av Google for rundt én millard dollar og er en kart- og trafikktjeneste som utelukkende er basert på brukerbidrag. Brukerne har selv kjørt rundt og laget kartet og rapporterer om ulykker, politikontroller og mer til. Det har gjort at appen også kan foreslå alternative ruter ved kø, og forleden dag ble Waze-teknologi bakt inn i Google Maps-appene slik at man kan omdirigeres i henhold til trafikkbildet.

Les mer om Waze på DinSide: Waze - en sosial GPS-tjeneste

Årets CEO: Dick Costolo

Twitter-sjefen er svært godt likt blant de ansatte, der 96% svarer at de liker sin øverskommanderende. Costolo har bakgrunn som komiker, men er en høyt respektert leder som også har ledet Twitter gjennom en børsnotering det siste året.

Beste oppstartstjeneste: Kickstarter

Oppstartstjenesten som gir andre oppstartstjenester en pangstart dro også i land en av de gjeveste prisene på Crunchies-utdelingen. Kickstarter er en folkefinansieringstjeneste som lar oppstartsbedrifter markedsføre et produkt de har lyst til å utvikle, hvorpå Kickstarter-brukerne kan være med på finansieringen av produktet og ofte sikre seg en tidlig utgave til en fordelaktig pris.

Resten av vinnerne og alle nominerte finner du hos Venturebeat.

Les mer om: