Her er de beste bingo-generatorene i kongeriket

digi.no sine lesere skuffer aldri. Etter at vi etterlyste en randomisert drittpreik-bingo-talong-generator fredag ettermiddag, kan vi allerede i dag lørdag konstatere at behovet er dekket, og vel så det. Blant mange gode forslag er en lettere refokusering og gjenbruk av en allerede eksisterende kirkebingo-generator.

digi.no sine lesere skuffer aldri. Etter at vi etterlyste en randomisert drittpreik-bingo-talong-generator fredag ettermiddag, kan vi allerede i dag lørdag konstatere at behovet er dekket, og vel så det. Blant mange gode forslag er en lettere refokusering og gjenbruk av en allerede eksisterende kirkebingo-generator.

Det er tegneseriefiguren Dilbert som er inspirasjonskilden til det kjedebrev-pregede drittpreik-bingo-opplegget som nå går som en farsott over Internett. Opplegget er å ta et sett mye brukte og lite meningsbærende tåkeord og spre dem tilfeldig utover i en 5x5 matrise, skrive ut matrisen, og senere dra på foredrag.
Dette var gårsdagens historie:

Problemet er selvsagt at det finnes langt flere ord som kvalifiserer til ovenstående beskrivelse enn det er plass til i 25 ruter, dessuten vil det bli et ganske kjedelig spill dersom alle stiller med samme brett. Leserne ble derfor utfordret til å supplere oss med en randomisert drittpreik-bingo-talong-generator.

Dere skuffer oss aldri. Og vi deler selvsagt alt vi har med dere, våre kjære lesere.

Først ut var Vidar Andersen, Trondheim, som kunne fortelle at han allerede i 1994 laget en drittpreik-kompilator. Den fyller ikke det etterlyste behovet, men er likevel av en så original karakter at vi finner det betimelig både å gjengi ordlyden i Andersens beretning, samt legge inn selve regnearket til nedlasting.

Andersen skriver:


Hei Pål.

Nydelig artikkel ang drittpreik på møter. Den likte jeg.

Herved oversender jeg deg en drittpreikkompilator som vi laget i 1994. tror jeg det var) Vi var lei av drittpreik allerede da! Den er laget i Excel 4.0, så jeg håper du får den til å virke. dobbelklikk på den, men lagre den bare i excel 4.0 format. Hvis ikke må du si fra så skal jeg se om det mangler noen filer. På den tiden var vi en periode mektig lei av alle som slengte rundt seg med merkelig ord og setninger som ikke betyr en dritt. Så vi laget denne og sendte til dem som vi syns gikk langt over streken. Som en spøk selvfølgelig. Men med en smule alvor også.

Fremgangsmåte:
1. Still et spørsmål
2. Klikk på knappen, og få et svar som er fullt av ingenting. Men som man får problemer å svare tilbake på

:-) Ha en herlig helg!!

Vidar H. Andersen


Selve filen ligger under. Klikk for å laste ned til egen maskin, men ikke rop på oss eller Andersen om noe ikke skulle fungere som forutsatt.

- drittpreikkompilator.xlw
Mer om Andersen?


Nestemann ut var Per Harald Strøm. Han har tidligere vært i digi.no sitt søkelys for sin medvirkning til en firmanavn-generator som lager de mest fancy, smashy, investor-vennlige navn du kan tenke deg på ditt nye selskap

Mer om Magnet?

Pelle nølte ikke denne gang heller. Raskt som en vind hadde han laget en drittpreik-generator, med følgende funksjonalitet:

1) Legge inn nye ord
2) Se alfabetisk ordliste
3) Generere tilfeldig skjema
4) Gjestebok
Du lurer på hvor du finner dette vidunderet?

Sistemann ut er Simon Lindgren, som har mye av et tilsvarende produkt som Per Harald Strøm, men som nok ikke er løst like elegant som sistnevnte.

Veier til Lindgrens generator og Lindgren selv:

Oppdatering: Harald Paulsen fulgte vår oppfordring om å sende mailen hvor linken til kirkebingo var om igjen. Den mailen var falt ut da denne saken først ble skrevet, muligens ved en guddommelig tilskikkelse. På Harald Paulsens egne web-sider får du en god forklaring på hvordan kirkebingo fungerer. Paulsen har annonsert sin villighet til å bygge om konseptet slik at det også kan passe i foredragssammenheng.

Til toppen