Her er de beste Google-verktøyene

Her er de beste Google-verktøyene

Vanlige brukere søker på Google.no. Her er fem gratis-verktøy for å både søke og bruke Googles epost-konto smartere.

GGSearch og GoogSI

Du kan gjøre mye gjennom Googles "avanserte søk", men det er mye enklere å bruke et eget søkeprogram. Da husker du å bruke alle mulighetene og får et par Google ikke serverer selv. De to beste programmene for avanserte søk på Google er GGSearch og GoogSI.

Bilder under viser GGsearch.

Vivisimo og Clusty

Googles grensesnitt imponerer ikke så veldig mye. De to søketjenestene Vivisimo og Clusty sorterer treffene og gir forslag til å forbedre søkene ut i fra hva som finnes på nettet.

Arm Map Explorer

Dette programmet bygger på Google Maps, men har noen forbedringer. I likhet med Google Earth, kjøres programmet lokalt, noe som blant annet medfører redusert lastingstid når man flytter på kartet. I tillegg har programmet også et koordinatsystem, som gjør det mulig å lagre spesifikke steder og finne dem ved hjelp av koordinater, samt skrive ut eller lagre et kart som en fil. Last ned programmet her:

Quintura Search

Quintura Search lar deg søke på Google og gir deg et visuelt kart over treffene. Du får også se hvordan nettsider du har funnet er lenket videre, noe som ofte er nyttig. Du kan lagre søkekart og dele dem med andre brukere. Last ned programmet her:

Linkback Checker 1.0

Hvor stor er du på nettet? Dette verktøyet lar deg analysere hvilke nettsider Google vet som lenker til deg. Last ned Linkback her.

Gmail Drive og Gmail Explorer

Google deler ut 1 GB store epost-kontoer, men med Gmail Drive kan du bruke plassen som en virtuell harddisk. Gmail Explorer lar deg lagre filer til flere kontoer sømløst for å få mer plass. Her kan du laste ned Gmail Drive og her kan du laste ned Gmail Explorer.

Backup To EMail

En annen måte å bruke Google epost-kontoer er å "Backup To EMail". Med et eneste høyreklikk på en fil kan du sende den til din epost-konto.

Til toppen