Her er de beste IT-arbeidsplassene

Hvilken IT-bedrift skal man søke seg til? Sjekk selv:

Her er de beste IT-arbeidsplassene

Hvilken IT-bedrift skal man søke seg til? Sjekk selv:

Microsoft og Kantega var blant de seks norske virksomhetene som kom på listen over Europas 100 beste arbeidsplasser. I år deltok hele 1250 bedrifter i konkurransen om å komme med blant de 100 beste virksomhetene i Europa, som alle ble anerkjent i en spesial rapport i Financial Times i dag.

Undersøkelsen foretas hvert år av Great Place to Work® Institute og er basert på de ansattes vurdering av eget arbeidsmiljø. Vurderingen skjer på bakgrunn av oppfatning av de ansattes tillit til ledelsen, stolthet over det man gjør, følelse av fellesskap, samt samhold med andre kolleger.

Microsoft klatret helt til topps i undersøkelsen, og har gjort det flere år på rad.

Microsoft utmerker seg med sitt gode arbeidsmiljø, og satsing på medarbeidere. De har hevdet seg sterkt i kåringen tidligere, både i Norge og i den europeiske Great Place to Work kåringen. Dette illustrerer hvor målbevisst og systematisk store globale organisasjoner jobber med utvikling og forbedring av arbeidsmiljø. De har en styrke, vilje og engasjement som setter ambisjonsnivået, men samtidig handler det om å være lokalt forankret og å ta det beste fra begge verdener. I år var IT selskapet tilbake helt til topps, tett etterfulgt av Kantega og Finn.no.

‘The 100 Best Workplaces in Europe’ er ikke bare vurdert av sine ansatte til å være en attraktiv arbeidsplass, men de er også suksessfulle selskaper. Den ferske rapporten fra Great Place to Work® Institute viser at ‘The100 Best Workplaces in Europe’ i gjennomsnitt har økt sine inntekter med 26 prosent de siste 12 månedene og antall ansatte med 16 prosent. Lavere grad av sykefravær og turnover sammenlignet med resten av arbeidsmarkedet er også noe som preger de beste arbeidsplassene i Europa.

- Mer en noen gang før ønsker selskaper å fokusere på å skape gode arbeidsplasser for å tiltrekke seg kvalifiserte og talentfull arbeidstakere. Både Microsoft og Kantega har gjennomført systematiske tiltak for oppfølging av de ansatte som en egen strategi for å nå målet om økt produktivitet og innovasjon, sier Paul Chaffey i Abelia.

Mer enn 1250 europeiske bedrifter deltok i årets undersøkelse. Dette er en oppgang på hele 25 prosent sammenlignet med året før. Aldri tidligere har så mange deltatt i undersøkelsen.

Blant de beste virksomhetene i undersøkelsen mener over 95 prosent at «ledelsen

er tilgjengelig og lett å snakke med» og at «ledelsen søker, viser ekte interesse for og responderer på nye forslag og ideer». 91 prosent av de spurte i de 100 beste virksomhetene svarer positivt på at «alt tatt i betraktning, så er dette et flott sted å jobbe».

Til toppen