Her er de fem beste nye ideene

Det er langt mellom de gode ideene, men de finnes. Her er Scrybe og de fire andre Gartner har plukket ut:

Her er de fem beste nye ideene
Bilde:

Det er ikke så lett å skille PCer fra hverandre og det er langt mellom hver ny teknologi. Men det finnes leverandører som har nye ideer. Ideene til disse selskapene er spennende, både for enkeltbrukere og IT-sjefer som leter etter høyere effektivitet.

Gartner har derfor kåret en liste over de "kuleste" og mest lovende nye teknologiene.

Her er de fem vinnerne:

Camwood Limited

Camwood leverer en løsning å lage en installasjonspakke av et program og analysere om en applikasjonen er kompatibel med Windows-versjonene og maskinene man har. Man får også analysert om det finnes konflikter med andre applikasjoner eller drivere. I motsetning til Microsofts system, slipper man med Camwood-systemet å innstallere programvaren man vil teste.

Ringcube Technologies

MojoPac er et system som lar brukere lagre sitt oppsett på en iPod, en USB-minnepinne eller en mobiltelefon. Har man installert Mojopac på maskinen man kommer til, får man opp sitt faste arbeidsmiljø og en synkronisert mappe med sine filer.

Scrybe

Scrybe er et nettbasert tjeneste som serverer et lite sett med applikasjoner for å organisere livet ditt. I Scrybe ligger det et notatprogram og visuelt kopikasse - en funksjon som lar deg slepe og droppe inn alt du vil ta vare på - tekst, bilder og nettsider. I tillegg får du også en kalender og en huskeliste.

Du kan også dele innhold med andre brukere, men det viktigste er at du kan jobbe uten nettforbindelse. Dette er det store deler av nettbransjen forsøker å få til, men Scrybe hevder de har løst problemet. Scrybe er foreløpig lukket beta-versjon, men du kan melde deg på for å bli med når det åpnes.Denne Acrobat-filen gir en grundig forklaring av systemet med mange skjermbilder.

Sentillion

Du kan kjøre en virtualisert programpakke på en PC, men hva brukerne eller andre installerer i dette miljø har du ikke kontroll over og hackere eller brukeren selv kan fort lage en ondsinnet maskin. Med Sentillion vThere kan IT-sjefer sette opp ferdige, låste virtuelle PCer som kan kjøres på en maskin. Gartner påpeker at vThere for eksempel kan være en smart løsning når ansatte skal jobbe med sine egne maskiner. Fordi man ikke vet noe om hva som er installert, kan man lage et virtuell PC med et låst oppsett som brukeren kan starte og bruke i arbeidet mot sin arbeidsgiver.

SmartDraw

Det er ikke så ofte det kommer nye og bedre kontorprogrammer, men Gartner mener tegneprogrammet SmartDraw er et slikt. Programmet gir bruker et enormt utvalg av bedriftsgrafikk. Også andre tegneprogrammer lar deg bruke Tablet-PCer, men ingen gjør dette på en bedre måte enn Smartdraw. Gartner mener orisen på 197 dollar er billig.

Les mer om: