Her er de fem heteste nye teknikkene

Gartner har kåret de fem hetest selskapene og deres nye produkter. Her er blant annet et nytt system for 3D-søk på mobilen.

Her er de fem heteste nye teknikkene

Gartner har kåret de fem hetest selskapene og deres nye produkter. Her er blant annet et nytt system for 3D-søk på mobilen.

IT-bransjen endrer seg fort etter hvert som nye teknikker og selskapene bak dem kommer og går. Analyseselskapet Gartner har nå kåret hva de synes er de mest lovende IT-selskapene og deres nye teknikker.

Gartner skriver at analysen lar de store bedriftene som kjøper deres dyre analyser få en oversikt over nye teknologier som snart vil påvirke dem og markedene rundt dem.

Her er Gartners liste:

GeoVector lager "forbedret virkelighet"-teknikk for mobiltelefoner.

GeoVector's lager et system som vil gi med både GPS og et digital kompass et 3D-kartbilde over verden rundt seg. GPS og kompass gjør at bilde skal synkroniseres med hva brukeren ser selv og altså gi et "forbedret virkelighet".

På skjermen får brukeren et 3D-bilde med bygg og andre objekter foran seg. Man kan så klikke på bygg som er lenket til spesifikke nettsider. Man kan for eksempel peke på en kino og få opp en nettside med filmer som går og mulighet til å kjøpe billetter. Geovector ser også for seg et system for å peke og få opp salgsprospekter på leiligheter.

Systemet er lansert i beta-versjon til kunder av mobilselskapet KDDI i Japan. En rekke europeiske og amerikanske mobilselskaper vurderer systemet, forteller Gartner. Her kan du lese mer og se på flere bilder.

Arch Rock lager ferdige pakker med programvare og sensorer for å forenkle utplassering og bruk av sensor-nettverk. Målesensorer må i dag kobles opp en og en til en server. Arch lager et nettverk med noder som selv lager et hierarki for å kommunisere med hverandre, dette reduserer blant annet strømforbruk slik at sensorer kan få batterilevetider på flere år, noe som gjør det mye billigere å overvåke anlegg og parker med utstyr. Sensorene kan administreres gjennom en webgrensesnitt.

Z Corporation lager 3D-skrivere som klarer å lage objekter i naturlige farger. Hittil har slike skrivere laget objekter i grå plast og gass/avfall utelukket bruk på et kontor.

Men Z har laget skrivere som kan produsere objekter i naturlige farger, hvilket åpner helt nye muligheter. Zs nye Zprinter Z450 (bilde) senker kostnadene og forenkler bruken av slik 3D-skriving i farger til et nivå hvor veldig mange typer bedrifter kan ta dette i bruk i vanlige kontor-lokaler, mener Gartner.

Lightfleet er en ny type serverarkitektur for å forbinde mange noder med lys.

Lightfleet har laget et system der mange server-enheter kan kommunisere med hverandre med lys. Teknikken er laget som et alternativ til Fiber Channel eller andre kabel-baserte nettverksteknikker og gir mange kanaler med båndbredder på 3,2 Gbit/s og ekstremt lave responstider. Systemet er i beta og kommer i salg i løpet av 2007, skriver Gartner.

Alignent Software lager avanserte prosjektstyringsverktøy for å planlegge logistikk og utrullingsprosesser blant annet for bedrifter som skal lansere nye produkter. Alignent har tre produkter: Vision Strategist, Vision Reporter og Roadmap Interchange som lar kunder planlegge og administrere flere prosesser som henger sammen samtidig. Systemet bruker en database for å hjelpe brukere å holde rede på alle faktorene i utrullinger.

Til toppen