Her er de heteste mobilene nå

Utvalget av mobiltelefoner er kjempestort. Her er modellene som blir salgsvinnerne de neste ukene.

Her er de heteste mobilene nå
Bilde:

Mobiltelefonen er noe de fleste bytter ut med jevne mellomrom - stort sett på grunn av slitasje, misnøye eller behov for ny funksjonalitet.

digi.no har spurt store mobildistributøren Dangaard om hvilke modeller selskapet leverer mest av for tiden. Siden selskapet leverer mobiltelefoner til forhandlerne og ikke direkte til sluttkundene, forteller informasjonen mye om hva forhandlerne mener vil bli storselgerne de kommende ukene.

Hvilke modeller det leveres mest av, stort varierer fra uke til uke. Spesielt leveres det mange eksemplarer av helt nye mobiler. Interessant nok er det de dyreste og mest avanserte mobilene Dangaard har levert fleste av de to siste ukene - selv om selskapet selger til forhandlere med alle typer kunder.

Alt tyder på at det selges store mengder av den GPS-utstyrte Nokia N95 for tiden, selv om mobilen hos de fleste forhandlere koster over 6000 kroner uten abonnement. Den er blitt kåret til verdens beste mobiltelefon hos en rekke publikasjoner, til tross for at den har enkelte svakheter.

I forrige uke var HTCs nye og noe billigere smarttelefon, S710, den mest leverte modellen. Dette er Windows-basert smarttelefon først og fremst for bedriftsmarkedet. Den er en av de første mobilene i verden som leveres med Windows Mobile 6. Mobilen er relativt kompakt og er utstyrt med QWERTY-tastatur som kan felles inn. Den har støtte for WLAN, men mangler støtte for 3G. Prisen ligger på omtrent 4000 kroner uten abonnement.

Dangaard leverer også mye av smarttelefonen Nokia E65. Denne markedsføres som en forretningstelefon og har fokus på håndtering av ulike typer kalenderoppføringer og meldinger, inkludert e-post. Mobilen koster omtrent 3500 kroner og har støtte for WLAN, Edge og 3G.

Denne ukens mest leverte modell er derimot en mye billigere mobil. Nokias 5200 er en modell med nedskyvbart tastatur til omtrent 1300 kroner, som er relativt enkelt utstyrt. Den har likevel støtte for Bluetooth, minnekort og Edge, og skal være godt egnet som musikktelefon.