Her er de mest etterspurte konsulentene

Her er hva slags konsulenter og kompetanse fire av de største konsulentselskapene forteller er mest etterspurt i markedet.

Det er hardere tider i konsulentbransjen og mange har mistet jobben i år. Selv om alle som sies opp kalles konsulenter, skjuler dette store forskjeller. For innen visse områder er det faktisk mangel på folk, avslører en ringerunde digi.no har gjennomført til fire av de aller største selskapene.

Hva selskapene forteller understreker både generelle trender i hele IKT-markedet samtidig som det gir råd til den enkelte konsulent. Er du redd for jobben eller allerede har mistet den, kommer her listen over hva du bør forsøke å skaffe deg kunnskaper på.

Accenture: Accenture har kuttet i staben tre ganger i år. Markedsdirektør Bjørn Boberg peker på en dominerende trend i markedet og får støtte fra alle sine konkurrenter: Konsulenter med erfaring og forståelse av offentlig sektor er etterspurt fordi offentlig sektor ikke har bremset slik privat sektor har.

- Kundene håndplukker konsulenter de skal leie og studerer de enkelte CV-ene nå, noe de ikke gjorde før. Mitt generelle råd til konsulenter er; Spesialisér deg! Generell breddkompetanse er mindre viktig nå om dagen, sier Boberg til digi.no.

IBM Norge: IBMs informasjonsdirektør, Gro Mjellem, forteller at selskapet opplever en mangel på SAP-kompetanse, kanskje spesielt fordi IBM arbeider med Forsvarets store SAP-prosjekt. I tillegg er det kompetanse på offentlig sektor, særlig i helsesektoren, som er mest etterspurt også her.

EDB Business Partner: Knut Holmen, konserndirektør for konsulenttjenester peker ut følgende teknologier og utviklingsmiljøer som "hete": Microsoft .net, Java, ofte koblet med Websphere eller Bea og Oracle. - Linux er foreløpig ikke blitt så stort, Linux brukes fremdeles primært til drift at spesialsystemer, for det meste mot Internett, forteller han og får støtte fra de andre store konsulentselskapene.

Han har et tips til folk under utdannelse: - IBM stormaskin-miljø lever i aller beste velgående og trenger etter hvert mer folk, for snittalderen på stormaskinkonsulenter begynner å bli høy. Det er kanskje ikke så hipt, men dette kommer til å bli trygt, understreker han.

Ergo Group: Wibecke Brusdal, informasjonssjef hos Ergo (tidligere Posten SDS), forteller at det er størst etterspørsel etter folk som kan outsourcing og konsolidering, samling av ulike gamle datasystemer i nye og mer effektive fellesplattformer. Også hun trekker frem kompetanse på offentlig sektor og sikkerhet.

Les mer om: