Her er de norske iPhone-prisene

Netcom har prislisten klar. Prisen starter på 1 krone, men med abonnementet blir det fort dyrt.

Netcom selger iPhone fra og med 11. juli. Prisen starter på 1 krone, men månedsprisen blir ganske stivt priset.
Netcom selger iPhone fra og med 11. juli. Prisen starter på 1 krone, men månedsprisen blir ganske stivt priset.

Netcom har prislisten klar. Prisen starter på 1 krone, men med abonnementet blir det fort dyrt.

Apples iPhone er et fenomen i seg selv, og aldri har en mobiltelefon vært så etterlengtet.

På tross av at den ikke har vært offisielt tilgjengelig i Norge, har en tidligere utgave blitt kjøpt av mer enn 10.000 nordmenn.

11. juli er første dagen da mobiltelefonen offisielt blir tilgjengelig, og det er Netcom som fikk muligheten til å selge den fordi moderselskapet TeliaSonera dro i land en internasjonal avtale med Apple.

Nå har Netcom offentliggjort prislisten for hva iPhone vil koste i Norge. Prisen starter på 1 krone, men med et fast månedsbeløp og det er relativt stive abonnementspriser.

Det er snakk om tre forskjellige abonnentspakker som alle er spesialtilpasset iPhone-kunder.

  • Netcom iTalk Large
  • Netcom iTalk Medium
  • Netcom iTalk Small

- iPhone gir unike muligheter til å oppleve internett på mobilen, e-post, musikk og karttjenester. Gjennom skreddersydde pakker som inkluderer store mengder data, tale og sms ønsker vi å imøtekomme kundenes krav til mobilitet, tilgang og hastighet, sier August Baumann, administrerende direktør i NetCom.

Large-abonnementet inkluderer 1000 megabyte med datatrafikk i måneden, samt 1. 000 ringeminutter og 1.000 SMS-meldinger. Da koster 8 gigabytes utgave 1 krone, mens 16 gigabyte utgaven koster 890 kroner. Månedsavgiften kommer imidlertid på hele 1.099 kroner.

For de som ikke har så stort forbruk, er Medium-abonnementet et alternativ. Det inkluderer 250 megabyte med datatrafikk, 250 ringeminutter og 250 SMS-meldinger. Månedsabonnementet koster 699, og selve iPhone får en pris på henholdsvis 690 og 1.590 kroner.

Det billigste abonnementet er iTalk Small. Det inkluderer 100 megabyte med datatrafikk, 100 ringeminutter og 100 SMS. iPhone-prisen ender da på 1.390 og 2.290, mens månedsbeløpet er på 399 kroner.

Ved bruk av mer datatrafikk en det som er inkludert, tar Netcom 10 kroner per megabyte. Ekstra ringeminutter koster 39 øre hvis man ringer Netcom-kunder, 99 øre hvis man ringer Telenor-, Chess- eller fastlinjekunder og 1,34 per øre til kunder av andre mobiloperatører.

Netcom har laget en egen oversikt over abonnementsprisene på Netcom.no/iphone.

Alle abonnementene har en bindingstid på 12 måneder.

Med disse prisene er minsteprisen for en norsk iPhone 6.178 kroner. Det er med 8 gigabytesutgaven og det billigste abonnementet brukt i 12 måneder.

Dyrest blir 16 gigabytes utgaven med toppabonnementet. Da ender prisen på 14.078 kroner inkludert et års abonnement.

    Les også:

Til toppen