FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er Dells nye fargerike mini-PC

Studio Hybrid har hensiktsmessig utstyr, et minimalt ytre, og bruker svært lite strøm.

29. juli 2008 - 09:43

Dell slår til i dag med en ny serie mini-PC-er, Studio Hybrid, beregnet på forbrukermarkedet. I Norge, utstyrt med Windows Vista Home Basic, Intel Core 2 Duo, 3 GB minne, 250 GB disk og DVD+/-RW, koster den fra 6690 kroner inklusiv mva, uten skjerm, men med trådløst tastatur og mus. Trådløst Ethernet og et bredt utvalg porter, også HDMI og DVI er standardutstyr. Med Blu-Ray økes prisen med 2200 kroner.

De ytre målene er svært beskjedne. Lengden er 20 centimeter, høyden 7,1 og dybden 21,1. Vekten er 2,18 kilogram.

Motivet for betegnelsen «hybrid» er at denne stasjonære PC-en har en prosessor opprinnelig utviklet med tanke på bærbare maskiner. Det gir seg utslag i svært beskjedent strømforbruk, bare 30 prosent av det en vanlig stasjonær PC krever. Sokkelen lar maskinen stå både vannrett og loddrett.

Noen varianter kan utstyres med digital og analog tv-tuner. Det gir muligheter for å se, ta pause i og gjøre opptak av direktesendt tv.

Dell Studio Hybrid med 19 tommers skjerm.
Dell Studio Hybrid med 19 tommers skjerm.

Standardfarge er grafitt, andre farger kan velges mot et pristillegg på 160 kroner. Også «bambus» er mulig, slik dette bildet viser:

Studio Hybrid er nok et eksempel, etter HP Slimline og Mac mini, på hvordan ledende PC-leverandører markedsfører vanlige stasjonære PC-er med reduserte ytre mål som stue- og hjemme-PC-er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra