FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er Dells tynne håp

Klar med sin ultraportable Macbook Air-klone.

Dells første ultrabook: XPS 13 oppgis å være arvtakeren til den fem år gamle m1330-modellen.
Dells første ultrabook: XPS 13 oppgis å være arvtakeren til den fem år gamle m1330-modellen.
11. jan. 2012 - 11:37

Alle pc-produsenter med respekt for seg selv kommer i år med tynne, bærbare maskiner i den såkalte ultrabook-kategorien.

Intel som står bak konseptet stiller krav til bruk av betegnelsen. Modellene må veie mindre enn 1,4 kilogram og være mindre enn 21 millimeter på det tykkeste. Videre må ytelsen og batterikapasiteten være god.

Dell presenterte i går sin første ultrabook på CES-messen i Las Vegas, en maskin som designmessig er kraftig inspirert av Apples Macbook Air.

XPS 13 er mindre enn flere av konkurrentenes alternativer i kategorien. Dell hevder dette er verdens mest kompakte 13-tommer, takket være dens tynne ramme rundt skjermen, som har en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Byggematerialet er en miks av aluminum og karbonfiber.

På det tykkeste måler maskinen 18 millimeter. Vekt på 1,36 kg. Den blir levert i varianter med ulike Intel Core-prosessorer som i3, i5 eller i7 og fire gigabyte minne.

Batteritiden oppgis å være på godt over åtte timer.

Offisielt skal produktet lanseres i februar. Den blir tilgjengelig i Norge senere i vinter, oppgir selskapet, men prisen er enda ikke klar.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.