Her er den beste sikkerhetsløsningen

Gartner har gått igjennom de største leverandørene av sikkerhets-løsninger til bedrifter og kårer en klar vinner.

Gartner har gått igjennom de største leverandørene av sikkerhets-løsninger til bedrifter og kårer en klar vinner.

Analyseselskapet Gartner har vurdert markedet for virus og spionvare-løsninger for bedrifter. Gartner kårer McAfee som en klar vinner. Dette er dog ikke en nøyaktig test av hver løsning, for der kan resultatene svinge fra måned til måned. Gartner har i stedeet scoret selskapene på hvordan de satser og gir dermed bedriftene som kjøper deres råd en rangering over hvilken leverandør de bør satse på, for en sikkerhetsløsning er ikke noen man bytter hver uke.

Det finnes et stort utvalg av leverandører, men de tre største deler 80 prosent av markedet som I fjor var verd 2,09 milliarder dollar. Og markedet vokser med hele 10 prosent i året.

Analyseselskapet påpeker at mange kunder er misfornøyd med dagens dominerende leverandører - de har vært alt for trege til å reagere på endringer i trusselbildet og skape løsninger som takler rootkits, spionvare og spam.

Markedet er i en kraftig endring fordi man ikke lengre kan stole på å lete etter nøyaktige definisjoner av kjente trusler. I tillegg har prisene blitt presset nedover og over jul kommer det en ny stor konkurrent - Microsoft har lovet en bedriftspakke tidlig i 2007.

I sin vurdering har Gartner fordelt selskapet over to akser. Den ene er gjennomføringsevne (Ability to Execute). Den tar for seg blant annet selskapets historikk, salgsmodell, evne til endringer og hva kundene Gartner har snakket med sier. Den andre aksen er kompletthet, Completeness of Vision. Den evaluerer bredden og dybden i produktet, for eksempel om det er med beskyttelse mot spionvare-programmer man ikke har definisjoner på.

I denne såkalte Magic Quadrant kårer Gartner McAfee som vinner.

Gartner råder sine kunder til å passe på nyansene i lisenskontraktene og krev at nyheter inkluderes uten tillegg i prisen.

Til toppen