Her er Facebooks nye hovedkontor

Flytter inn allerede nå.

Her er Facebooks nye hovedkontor
Facebooks nye hovedkontor sett fra luften. Det gamle hovedkontoret kan skimtes i bakgrunnen. Bilde: Facebook

Mark Zuckerberg, grunnlegger og sjef for Facebook, kunngjorde i går at selskapet i går flyttet inn selskapets nye hovedkontor, som bare ligger et solid steinkast unna det gamle i Menlo Park, California. Adressen til det nye hovedkontoret, 312 og 313 Constitution Drive, er kanskje ikke like attraktivt for et IT-selskap som 1 Hacker Way, men det nye bygget skal være langt mer tilpasset Facebooks behov enn det gamle, som selskapet overtok etter Sun Microsystems i 2011.

Facebooks nye hovedkontor er designet av Frank Gehry, en verdensberømt, kanadisk arkitekt som er kjent for spektakulære bygg som Guggenheim-museet i Bilbao og Walt Disney Concert Hall i Los Angeles.

Park på taket

Det nye hovedkontoret til Facebook er langt fra like spektakulært, i alle fall på utsiden. Det domineres av en 36 mål park som ligger oppå det meste av bygget. Zuckerberg selv beskriver bygget som relativt enkelt og lite fancy.

– Det er også hensikten. Vi ønsker at lokalet vårt skal føles som arbeid under utvikling. Når du kommer inn i bygningene våre, ønsker vi at du skal merke hvor mye det gjenstår i gjøre i vårt oppdrag om å knytte verden sammen, skriver Zuckerberg.

– Vi ønsker også at lokalet vårt skal skape den sammen følelsen av fellesskap og sammenknytning mellom teamene vår, som det vi forsøker å oppnå med være tjenester globalt. 

Åpent kontorlandskap

Noe av det som skal bidra til dette, er et åpent landskap. Ifølge Zuckerberg har Facebooks nye hovedkvarter verdens største åpne kontorlandskap, et enkelt som med plass til tusenvis av mennesker, men med mange mindre områder egnet for samarbeid.

Foreløpig har ikke Facebook kommet med offisielle bilder fra innsiden av bygget, men flere Facebook-ansatte har delt bilder via Instagram.

This is Mark Zuckerberg's new office.

Et bilde publisert av bobspace (@bobspace)