FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er fremtidens «stue-Windows»

Stue-PC-er med «stue-Windows» er det neste store. Slik virker Windows Media Center:

3. sep. 2004 - 14:00

Det å bruke PC-en som mediesenter i hjemmet blir stadig mer populært, gjerne med maskinen koblet til tv-en. For mange er målet å gjøre mediesenteret like enkelt å bruke som en videomaskin eller stasjonær DVD-spiller. Ikke minst nye brukere uten særlig PC-kunnskap, ønsker en enhet hvor det meste kan styres med færrest mulig tastetrykk. Det aller beste er selvfølgelig en fjernkontroll tilsvarende den man styrer dagens videoanlegg med.

Microsoft har i flere år tilbudt Windows Media Center Edition, en variant av Windows XP, levert ferdig installert på maskinvare fra en rekke produsenter. Men foreløpig har systemene ikke blitt tilbudt i Norge.

- Med den målgruppen slike produkter har, må de bare virke, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge, til digi.no.

- Systemet må tilpasses norske forhold og helst oversettes til norsk.

Seierstad forteller at Windows Media Center Edition vil komme til Norge, men han vet ikke når eller i hvilken form.

Dagens utgave, som du kan se en rekke bilder av i på disse sidene, heter Windows Media Center Edition 2004. I november kommer Windows Media Center Edition 2005, også kjent under kodenavnet Symphony. Blant nyhetene er støtte for to tv-mottakere, slik at brukeren kan gjøre opptak av én tv-sending mens han ser på en annen.

- Ellers er det mest mindre endringer i brukergrensesnittet og noe forbedret funksjonalitet som er nytt, sier Seierstad. Men han sier at denne versjonen vil være mer internasjonalisert enn dagens, slik at den enklere kan tilpasses nye markeder.

    Les også:

Før jul vil Microsoft også lansere Media Center Extender i samarbeid med flere ulike maskinvareprodusenter. Dette er en type set-top-boks som gjør det mulig å koble en Media Center-PC til TV-en, enten ved bruk av kabel eller trådløst. Media Center-PC-en styres med den vanlige Media Center-fjernkontrollen via Extender-boksen. Siden inntil fem utgaver av Media Center-grensesnittet kan kjøres samtidig, kan flere brukere samtidig se på eller lytte til ulike mediefiler fra den samme Media Center-PC-en.

En tilsvarende, men programvarebasert løsning skal også komme til Microsofts spillkonsoll, Xbox. Media Center Extender for Xbox, som løsningen kalles, vil inkludere en egen fjernkontroll for Media Center.

Klikk her for å se en serie bilde fra Windows Media Center Edition 2004 digi.no har tatt ut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.