Her er Googles første nettbrett

Ingen iPad-klone.

Her er Googles første nettbrett
Deltakere på I/O-konferansen i San Francisco fikk først fingrene på Googles nye syv-tommers nettbrett onsdag. Produktet er utviklet i samarbeid med Asus og blir lavt priset. Bilde: Stephen Lam/Reuters/Scanpix

Som ventet viste Google i går frem sitt nye nettbrett under utviklerkonferansen I/O i San Francisco.

Syv-tommeren Nexus 7 med HD-skjerm (1280*800) er produsert av Asus, og med denne introduseres nye Android 4.1 (Jelly Bean).

Kraftplugg

Dette er blant verdens første brett med fireveis prosessor. Systembrikken Tegra 3 sørger dessuten for plenty med 3D-krutt drevet av tolv grafikkjerner. Spill er imidlertid bare et av mange bruksområder.

For dette er i praksis en port inn mot nettgigantens etter hvert svært omfangsrike innholdsunivers.

Her skal man konsumere ebøker, magasiner, musikk, film og tv-serier, for ikke å glemme de drøyt 600.000 appene som er tilgjengelig. Alt via markedsplassen Google Play.

Nexus 7 blir også den første Android-enheten som leveres med Chrome som standard nettleser.

Ellers kan nevnes egenskaper som bluetooth, GPS, gyroskop, mikro-USB-tilkobling og en oppgitt batteritid på inntil ni timer ved avspilling av HD-video, eller ti timer ved lesing av ebøker. Vekten blir på 340 gram.

Lavpris

Google har etter alle solemerker subsidiert nettbrettet. Prisen starter nemlig på 199 dollar for utgaven med 8 gigabyte lagringsplass.

Brettet leveres fra midten av juli og kan forhåndsbestilles, men foreløpig bare i USA, Storbritannia, Canada og Australia.

Norske priser og lanseringstidspunkt er foreløpig ukjent, men Google har sagt at nettbrettet snart skal komme til flere land.

Kindle Fire-konkurrent

Pris, utseende og innholdet som tilbys gjør Nexus 7 til en sterk konkurrent først og fremst til Amazon og deres Kindle Fire, som uvisst av hvilken grunn fremdeles bare selges i USA.

Amazon som har bygget et proprietært Android-system, kan imidlertid være i ferd med å Europa-lansere Kindle Fire og deres tilhørende innholdskanal senere i sommer, ifølge ryktene.

Google lanserte onsdag flere nyheter, blant annet en liten rund medie-pc kalt Nexus Q. Les mer om de øvrige nyhetene hos vårt søsternettsted DinSide.

    Les også: