Her er HPs «holografiske» skjerm

Lanserer også 5K og flere buede modeller.

HP hevder de visker ut barrierene mellom den digitale og den fysiske verden med sin nye 3D-skjerm, som krever passive 3D-briller.
HP hevder de visker ut barrierene mellom den digitale og den fysiske verden med sin nye 3D-skjerm, som krever passive 3D-briller. (Bilde: HP)

Lanserer også 5K og flere buede modeller.

HP har avduket en serie nye pc-skjermer under CES-messa (Consumer Electronics Show) i Las Vegas i dag.

Selv om dette er en forbrukerorientert messe er disse modellene vel så mye myntet på profesjonelle brukere.

Det dreier seg om tre ulike nye serier, deriblant en med VR – virtual reality, samt høyoppløste skjermer med 4K- og 5K-oppløsning. I tillegg slår HP til med en større variant med buet skjerm.

3D-briller

HP Zvr blir markedsført som «et skritt i retning av ekte holografisk visning». I virkeligheten dreier det seg om en 23,6 tommers full HD-skjerm med stereoskopisk 3D. Et par medfølgende passive 3D-briller gir dybdefølelse. Dette er ikke så ulikt 3D-skjermer tv-produsentene har satset på (med blandet hell) de siste årene.

Zvr Virtual Reality-skjermen preges visuelt av fire skråstilte kamerasensorer som er innfelt i topprammen. Disse sensorene er der for å registrere hodebevegelsene. I tillegg følger det med en lyspenn eller stylus som med et trykk kan brukes til å manipulere, zoome og rotere objekter.

Produktet er basert på et samarbeid med zSpace, et oppstartselskap fra Silicon Valley. De har lagt ut et Youtube-klipp som demonstrerer teknologien:

HP tilbyr også en valgfri løsning kalt «zView» for å dele 3D-objektene til en større 2d-skjerm i sanntid. Pris er ikke oppgitt, men skjermen skal være lanseringsklar i løpet av våren.

4K og 5K

UHD eller ultra HD-oppløsning er i vinden. Hewlett-Packard utvider nå sin portefølje med Z27s og Z24s som er skjermer på henholdsvis 27 og 24 tommer, begge med 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler) i 16:9-format. Skjermene vil koste 749 og 549 dollar i USA. 27-tommeren skal være tilgjengelig globalt i januar; minstemann kommer i april.

For de med enda større krav til oppløsning, og med dypere lommebøker, kommer HP med et alternativ kalt Z27q. Det er en såkalt 5K-skjerm med støtte for 5120 x 2880 piksler. Denne skjermen har USA-lansering i mars med en listepris på 1.299 dollar.

HPs buede skjerm Z34c, også kjent som Envy 34c.
HPs buede skjerm Z34c, også kjent som Envy 34c. Bilde: HP

Buet skjerm

En annen trend vi kjenner igjen fra tv-produsentene er buede skjermer.

HPs portefølje utvides nå med en ekstra bred 34-tommer med 21:9-format og 3440 x 1440 oppløsning kalt Envy 34c eller Z34c. Det er en temmelig massiv doning som er enda bredere som følge av innebygde høyttalere på hver side. Den kommer på markedet i april med en listepris på 999 dollar. HP har allerede lansert en 27-tommers utgave (1920 x 1080 oppløsning) med listepris 399 dollar.

Flere detaljer om de nevnte produktnyhetene kan leses i HPs pressemelding.

    Les også:

Til toppen