Her er hva dere skal lage, Telenor og Netcom

Amerikanske Skydeck har klart å koble sammen PC-en og mobilen på en ny måte.

Her er hva dere skal lage, Telenor og Netcom

Amerikanske Skydeck har klart å koble sammen PC-en og mobilen på en ny måte.

Til tross for dårlige tider hagler det med lanseringer fra dotcom-aktige selskaper i USA. Mye er fremdeles fokusert på rene sosiale nettverk, men av og til kommer det ganske så innovative ideer som viser veien for hele bransjer.

Skydeck lover hvertfall en svært så imponerende tjeneste som smelter sammen mobilen og PC-en på en virkelig innovativ måte. Mange selskaper har prøvd dette, men løsninger som Trådløs Bedrift fra Netcom blir ganske håpeløse når man leser om Skydeck.

Det er vanskelig å la være å tenke på hvorfor Telenor og Netcom ikke tilbyr denne drømmen av et telefoni-system. Skydeck viser hvertfall den åpenbare veien.

Hemmeligheten er at amerikanske mobilselskaper lar brukere koble seg til sin konto fra en PC og se på telefon-loggene sine. Kjøper du deg en Skydeck-konto gir du selskapet ditt passord og brukernavn for å hente ut data fortløpende. Høres kanskje litt skummelt ut, men det åpner en verden av muligheter.

Den enkleste er at du på en stor PC-skjerm får se når og hvem som har ringt deg og du har ringt til. Dermed kan du sortere, marker for oppføling og jobbe som med epost. Alle beskjeder/meldinger sorteres per kontakt og talemeldinger oversatt til tekstformat så du kan kopiere og bearbeide på PCen. Systemet har en masse smart funksjoner. For eksempel slås nummeret til innkommende samtaler automatisk opp og personen som ringer legges til som ny kontakt.

Men så har Skydeck tatt neste skritt. Foreløpig fungerer det bare på Blackberry og Android-mobiler, men hadde Telenor og Netcom gjort dette for alle kunder:

Skydeck lar deg nemlig motta alle mobilsamtaler på PCen. Ringer du fra Skydeck på PCen, fremstår du med mobilnummeret ditt og du kan ringe til alle vanlige telefoner. Du blir altså identifisert av mottaker på vanlig måte, men ringer med IP-telefoni-pris.

Her kan du se en video av hvordan systemet fungerer:

Skydeck fungerer også som et smart sosialt nettverk, du kan dele dine kontakter med andre og kan bli introdusert på samme måte som man kjenner fra for eksempel Facebook og Linkedin.

Skydeck har dessuten åpne APIer slik at bedrifter som satser på tjeneste kan integrere systemet med for eksempel epost eller CRM-systemer for å følge opp kunder.

Til toppen