Her er hva Sony Ericsson planlegger

I mars lanseres de første telefonene laget i samarbeid av Sony og Ericsson. Her er hva telefonene vil inneholde:

I mars lanseres de første telefonene laget i samarbeid av Sony og Ericsson. Her er hva telefonene vil inneholde:

Både Motorola og Nokia viste frem nye telefoner i Cannes denne uken, men det var stille fra Sony Ericsson. Selskapet sparer på kruttet og skal i stedet lansere på Cebit-messen i Hannover i mars, forteller markedssjef Jan Wäreby (bildet til høyre sammen med Ihara Wareby fra Sony). Sony og Ericsson gikk sammen på mobiltelefon-siden 1. oktober i fjor. Men det er i mars de første ekte samarbeidsproduktene kommer. Telefonene får nytt japansk-inspirert design. Mot slutten av året skal alle gamle Ericsson-telefoner være faset ut, forteller Wäreby til avisen Svenska Dagbladet. (Bildet over viser en tidligere mobil-prototyp fra Sony)


Wäreby røper mye på forhånd: De nye telefonene skal være tilpasset bruk sammen med flere av Sonys konsumentprodukter, som lomme-PC-er, videokamera, PC-er og musikkprodukter. Sammenkoblingen skal skje med Bluetooth, en standard Ericsson har vært den ivrigste talsmannen for.

Telefonene skal også inneholde stasjoner for Sonys flash-minnekort, Memory Stick, noe som vil la brukere blant annet flytte MP3-filer mellom telefonen og annet utstyr.

Men den største nyheten er kanskje at de fleste telefonene skal få fargeskjerm. I løpet av et år vil alle de dyre og mellomdyre modellene få fargeskjermer, men billigmodellene under tusenlappen vil fremdeles ha sort/hvitt-skjermer

Sony Ericssons markedssjef lover at selskapet skal lansere sin første UMTS-telefon for neste generasjons mobile bredbånd om rundt et år. Dermed ligger selskapet langt bak Motorola som i Cannes denne uken lovet en UMTS-telefon i løpet av tredje kvartal.

Til toppen