DIGI.NO

Her er ideene til de harde pakker

Her er de to første delene av digi.nos ideer til harde pakker - både til deg selv og andre.

26. nov. 2004 - 14:03

Det begynner å nærme seg julehandel og innkjøp av julegaver. Det kan være hyggelig, men det blir fort mas.

En av trøstene er at man kanskje kan bevilge seg selv en presang - og da får man jo akkurat hva man vil. digi.no har tidligere i høst snakket med flere av de store leverandørene som forteller at mange kjøper oppsiktsvekkende dyre presanger. I tillegg er det vinter og innetid i Norge, noe som gjør at mange bruker penger på oppgradere hjemmeunderholdningen.

Du får hva du betaler for. Det viktigste spørsmålet når du skal velge er derfor trolig hvor mye vil du betale. digi.no skal derfor denne julesesongen sette opp en serie lister med julegaver av ulik type i forskjellige prisklasser.

Vi åpner serien med julegaveforslag med mobiltelefoner og digitalkamera.

Ny mobil

Jeg har fått julebonus-klassen:

Øverst på ønskelisten til mange IT-folk ligger nok Qtek 9090. Den har absolutt ALT fordi den rett og slett er en topp moderne PDA - med mobiltelefon og fullt tastatur. Styrt med Windows har maskinen også trådløst WLAN-nett (802.11b) og VGA-kamera. Dessverre er prisen også deretter: rundt 8000 kroner uten abonnement, men da får du også det aller beste.

Her finner du DinSide Datas test av Qtek 9090

Et hakk ned på ønskelisten finner vi nok Sony Ericssons P-910, arvtageren til P800 og P900. 910 skiller seg fra forgjengerne ved at det ligger et fullt tastatur på baksiden av tall-tastene. Men telefonen har ikke WLAN eller EDGE som Qtek 9090. Prisen er dermed litt mer overkommelig, 6500 kroner uten abonnement.

Ikke for dyrt takk:

Du kan nå få en mobil med et bedre kamera. Nokia 7610 er en av mulighetene med et kamera som har en oppløsning på 1152x864 piksler. Under det litt spesielt designet får du en kraftig Symbian-telefon som fokuserer på lyd, bilder og spill. Nokia 7610 koster 4.900 kroner uten abonnement.

Her kan du lese DinSide Datas test av Nokia 7610

Mest for pengene:

Sony Ericsson K700 er koster nå 2900 og da får du mye mobil for pengene. Dette er arvtageren til T610/T630. Du får med kamera, digital zoom og innebygget fotolys. Telefonen har innebygget MP3-spiller og FM-radio.

Her kan du lese DinSide Datas test av Sony Ericsson K700

Digitalkamera

Det skjer en rivende utvikling på digitalkamera-fronten og du får stadig mer for pengene. Her er alternativene:

Jeg har fått julebonus-klassen:

Mange eiere av vanlige digitalkamera har merket at det kan tid fra du trykker på knappen til du får tatt bilde. Dette og mye annet får du rettet på med å kjøpe en proff-kamera. På toppen av markedet er det Nikon som regjerer blant proffe fotografer og pressefolk.

Du har to valg. Det aller beste er fullblåst speilreflekskamera med digital bildeenhet som kan skifte linse. Kamera som Nikon D70 lar deg ta bilder i en oppløsning på 3008x2000 pixler - i lengre serier med flere bilder i sekundet før du må vente på lagring.

Coolpix 8800 er ett trinn ned fra dette, men har faktisk høyere oppløsning. 8800 er Nikons nyeste toppmodell med 8 millioner punkter og 10x zoom. Kameraet har et avansert system for vibrasjonsreduksjon og koster 9990 kroner.

Ikke for dyrt takk:
Noen hakk ned fra dette toppnivået, men over de vanlige kameranene finner man modeller som Canon PowerShot G6. Dette er et kamera som har en oppsløning hele 7,1 megapixel og en 4 ganger optisk zoom. Prisen ligger på 5.745 kroner

Les testen av Canon Powershot G6 på DinSide Data, en søsterpublikasjon av digi.no

Mest for pengene:

Hvis du ikke skal blåse opp bildene dine og klarer deg med 10 x 15 cm kopier, kan du klarede deg med både et lite og billig digitalkamera. HP Photosmart M307 er et eksempel på et kamera med en 3,2 megapixels oppløsning og 3 ganger optisk zoom. Prisen er på hyggelige 1.650 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.