Her er «Intel-mobilen»

Lanserte verdens første Atom-baserte smartmobil.

Her er «Intel-mobilen»
Lava XOLO X900, den første smartmobilen med prosessor fra Intel. Bilde: Intel

Som ventet kunne Intel i dag kunngjøre at den første smartmobilen basert på selskapet prosessorarkitektur nå er lansert. Bak mobilen står Lava International, en indisk mobilprodusent som på knapt tre år har solgt ti millioner enklere mobiler i hjemlandet.

Den nye smartmobilen, XOLO X900, er basert på Intels Medfield-brikkesett som bygger på Atom-prosessoren Z2460. Denne har én kjerne som er klokket til 1,6 GHz og som støtter Intels- Hyper Threading-teknologi, samt en grafikkprosessor klokket til 400 MHz. Det loves støtte for videoopptak og -avspilling med 1080p-oppløsning og seriefotografering av ti bilder på under ett sekund med opptil 8 megapikslers oppløsning.

Mobilen har 1 gigabyte RAM, 16 gigabyte intern lagringsplass, men ikke støtte for microSD-kort. Den er godt utstyrt med sensorer og støtter NFC (Near Field Communication).

Mobilen er utstyrt med en 4,03 tommers skjerm med Gorilla Glass og 1024 x 600 pikslers oppløsning. Den leveres med Android 2.3, men det loves at den skal kunne oppgraderes til Android 4.0 etter kort tid.

Det mest spennende ved denne lanseringen er hvordan Intels brikkesett gjøre det, sammenlignet med ARM-baserte brikkesett, med tanke på energieffektivitet, ytelse og batteritid.

Mobilen er utstyrt med et batteri med kapasitet på 1460 mAh. Dette skal være tilstrekkelig til inntil 15,5 timer taletid (2G), 6 timer videoavspilling, 5 timer websurfing over 3G-nett eller 43,9 timer musikkavspilling. Maksimal standbytid er oppgitt til 14 dager. Hvordan dette vil bli i praksis, vil vise seg når det kommer uavhengige sammenligninger med tilsvarende ARM-baserte smartmobiler.

Det er ingenting som tyder på at XOLO X900 vil bli solgt utenfor India. Der kommer den i salg førstkommende mandag med en veiledende pris på 22 000 rupi, omtrent 2500 kroner.

    Les også: