Her er Intels framtidsplaner for bærbare PC-er

Intel la i går fram planer som kan være avgjørende for om du bør vente med å kjøpe bærbar PC.

Her er Intels framtidsplaner for bærbare PC-er

Intel la i går fram planer som kan være avgjørende for om du bør vente med å kjøpe bærbar PC.

Under den andre dagen av Intels Developer Forum, som denne uken arrangeres i San Francisco, fortalte selskapet om dets planer for mobile enheter det nærmeste året.

    Les også:

David Perlmutter, sjef for Intels Mobility Group, fortalte at det første som vil skje, er lanseringen av en oppdatert Centrino-plattform, det vil si Intels viktigste teknologipakke for bærbare PC-er. Oppdateringen, som kalles «Santa Rosa Refresh», inkluderer introduksjonen av de første bærbare prosessorene basert på 45 nanometers prosessteknologi og prosessorarkitekturen som er kjent under kodenavnet Penryn. Denne skal gi høyere ytelse og lavere energiforbruk.

Inkludert er også brikkesettet Mobile Intel 965 Express, som blant annet skal gi bedre grafikk med støtte for DirectX 10, samt 82566MM som skal gi støtte for WLAN-standarden 802.11n, og 82566MC, som skal gi støtte for Gigabit Ethernet.

Lenger fra, i midten av 2008, vil Intel ta i bruk en helt ny generasjon av Centrino, som foreløpig kalles Montevina. Denne vil fortsatt være basert på Penryn-prosessorene, men brikkesettet skal i tillegg støtte DDR3-minne og kunne utstyres med modulen Echo Peak, som kombinerer støtte for den trådløse bredbåndsteknologien Wimax med WLAN. Forbrukerversjoner av brikkesettet skal dessuten ha integrert støtte for HD DVD og Blu-ray Disc, mens bedriftsutgaver vil inkludere bedre løsninger for dataadministrasjon og sikkerhet.

De fysiske brikkene skal være 40 prosent mindre enn dagens utgaver. Dette gjør at brikkene også kan benyttes i små, bærbare PC-er.

Intel satser også videre på de ultramobile PC-ene. I 2008 kommer plattformen Menlow som er basert på en egen prosessor som kalles Silverthorne og brikkesettet som går under navnet Poulsbo.

Silverthorne blir ifølge Intel designet for å ha et svært lavt strømforbruk, kun ti prosent av de mest energivennlige prosessorene i dag. Poulsbo-brikkesettet skal gjøres svært kompakt ved at det kun består av en eneste brikke. Dette gjør det mulig å ha hele plattformen på et hovedkort som måler 74 x 143 millimeter.

Til toppen