Her er Intels planer fremover

Intel røper deler av sine planer: Snart kommer Pentium 4 for bærebare PC-er og til neste år lover Intel en 4 GHz-versjon av Pentium 4.

På sin årlige Intel Developer Forum-konferanse i San Francisco i går, lettet Intel på sløret over sine planer fremover i år og til neste år. Her er hva som kommer fremover:

Først ut er en strømsparende Pentium 4 for bærbare maskiner. Flere produsenter, blant andre Dell og Compaq, står klar med maskiner. Den nye prosessoren er enda flinkere til å trappe sitt strømforbruk opp og ned ettersom datakraftbehovet øker og faller. Pentium 4 M, som brikken heter, vil komme i to versjoner på 1,6 og 1,7 GHz.

I løpet av første halvår 2003 kommer selskapet med en ny type prosessor for små bærebare maskiner. Prosessoren utvikles på Intels Israel-kontor og heter foreløpig Banias.

I tillegg til lanseringen av 64-bits prosessoren McKinley, arvtageren til Itanium, vil farten på Pentium 4 vil øke jevnt og trutt gjennom året og første halvår 2003. Men i løpet andre halvår 2003 kommer det en ny type Pentium 4-prosessor. Farten har da kommet opp i 4 GHz, lover Intel, men under panseret ligger det en rekke nyheter som også bidrar til økt fart.

Den såkalte "Prescott"-prosessoren vil støtte Hyper-threading, en teknikk som lar prosessoren arbeide med to separate programmer eller dele arbeidet i to prosesser. Denne teknikken dukket opp i en Pentium-versjon for servere Intel lanserte tidligere denne uken.

Prescott vil også støtte 3GIO, en ny standard for å koble samme komponenter. Standarden vil både øke farten og la deg koble komponenter rett til hovedkortet uten å skru av og på maskinen, slik man i dag kan gjøre med de tregere USB-komponentene.

Til toppen