Her er IT-studiene som trigger jentene

IT-Universitetet i København har skjønt hvordan de skal lokke jentene til IT-studier.

IT-Universitetet i København har skjønt hvordan de skal lokke jentene til IT-studier.

Norske høyskoler, universiteter og IT-bedrifter har lenge slitt med å trekke til seg kvinner, men IT-Universitetet i København opplever nå en helt annen trend.

På fredag startet 250 IT-studenter på IT-Universitetet i København, og nokså overraskende var hver tredje student en kvinne. I likhet med Norge har også danske videregående utdannelser slitt med å tiltrekke seg jenter til IT-fagene.

Men IT-Universitetet i København er unntaket. Det er spesielt forretninger og kommunikasjon som jentene har søkt seg inn på.

- Mange jenter vil gjerne studere IT når man setter IT inn i en bredere sammenheng og tilbyr IT-utdannelse som er mer forretningsorientert og har fokus på kommunikasjon, sier IT-Universitetets studiesjef Bitta Nielsen.

Det slår tydelig ut på valg av studieretninger, der studiet Digital design og kommunikasjon og E-business er prioritert med henholdsvis 58 prosent og 29 prosent kvinner.

På de mer tekniske linjene som softwareutvikling, medieteknologi og spill er 15 til 20 prosent av de kommende IT-studentene jenter.

Jentenes topp tre IT-utdannelser:

  1. Digital design og kommunikasjon 58 prosent
  2. E-business 29 prosent
  3. Multimedieteknologi og spill 19 prosent

Mennenes topp tre IT-utdannelser

  1. Softwareutvikling 85 prosent
  2. Multimedieteknologi og spill 81 prosent
  3. E-business 71 prosent
Til toppen