KARRIERE

Her er jobboversikten

Ledige stillinger, karrièreveiledning, personalutvelgelse, vikarbyråer, etterutdanning og kurs, CV-tjenester, nett-rekruttering, nyheter... Nå finner du alt på ett sted.

Therese Werenskiold
20. aug. 2001 - 10:45

Nettbaserte jobbsøktjenester og andre nyttetjenester for jobbsøkere, studenter eller arbeidsgivere er uoversiktlig. Det var uoversiktlig allerede i 1999. Les: I all verden - Jobbnet.com er ledig!.

Det er også gjort forsøk på å samle de jobbrelaterte tjenestene tidligere. Det kan du lese om her: Jobbportalen over alle jobbportalers jobbportal.

- I et uoversiktlig marked er det behagelig for brukere å kunne finne en enkel oversikt og deretter selv oppsøke den informasjonen de er ute etter, forteller Stian Rønning til digi.no. Han er daglig leder i Hyperlink Consulting Group, som siden mars har drevet portalen Stillinger.no.

Denne siden gir en svært god oversikt, ryddig og brukervennlig, i ren "ABC Startsiden-stil". Det var det som var meningen også, ifølge Rønning. Det lille selskapet vil leve av blant annet å utvikle strategier for å få oversikt over innhold på nett. Ikke spesielt originalt, kanskje (vi har jo lenge hørt om portalene), men så lenge det gjøres på en god måte, er det alltid plass til slike tjenester.

Sidene kom opp i mars 2001, og har nå rundt 1000 unike brukere på virkedager. Selskapet har også klart å tjene penger på sin nisjeportal. Rønning opplyser at det koster fra 5.000 til flere hundre tusen kroner for nettstedene som profileres på Stillinger.no. Men ikke alle aktørene trenger å betale. Portalen skal også gi en nøytral oversikt, og kan ikke bare tenke kommersielt.

- Vi har fått inn ti kontrakter siden mars, og har levd på de pengene til nå, forteller Rønning som i disse dager har ansatt to selgere og venter på at markedet for nisjeportaler skal ta av for alvor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.