JUSS OG SAMFUNN

Her er lesernes aprilspøk

På oppfordring bringer vi et utvalg av lesernes mange forslag til aprilspøk.

1. apr. 2004 - 15:27

digi.no-leserne ble forberedt på 1. april allerede i går ettermiddag, da redaksjonen kunngjorde artikkelen 1. april-spøkene vi ikke tør å kjøre – fordi de ligger for nært opp til ting vi alle drømmer om.

I dag var det mange som straks avslørte det ellers ikke usannsynlige marerittet Prissjokk på PC skal finansiere bredbånd.

Redaksjonen vil gjerne takke Paal Tage Austli som uselvisk satte oss på denne ideen for et par uker siden. Takk, Paal Tage!

Vi oppfordret leserne til å foreslå nye aprilspøk for digi.no. To av dem vil vi gjerne dele allerede nå. Vi har tillatt oss en lett bearbeidelse.

Telenor vil ha asylmottak på Fornebu

Telenor har inngått en avtale med Bærum kommune og UDI om å leie ut ledige Fornebu-lokaler til asylmottak.

Avtalen omfatter også prosjektet IT Fornebu som endelig ser en mulighet til å realisere visjonen om meningsfull virksomhet på den nedlagte flyplassen.

Telenor setter som betingelse at mottaket forbeholdes ekte økonomiske flyktninger. Kunnskapsløse krigs- og katastroferammede skal henvises til eksisterende tilbud.

– Lokalene på Fornebu inneholder både infrastruktur og andre tjenester som trengs for å møte økonomiske flyktningers krav til komfort og geskjeft, sier kommunikasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor. – Velutstyrte og møblerte lokaler med bredbånd, Internett og et overskudd av telefonlinjer vil raskt sette dem i stand til å komme i pluss. Om et par år vil asylmottaket kunne gjøres selvfinansierende. På lengre sikt regner vi med god fortjeneste på å relansere boligprosjektene på Fornebu når flyktningene føler seg klare til å forlate asylmottaket.

En representant for UDI mener ideen bør tjene som pilotprosjekt for liknende initiativ i tilsvarende velbeslåtte næringsparker. Han er glad for at Telenor grasiøst avstår fra å ta patent på konseptet.

Det er ikke kjent hvor mye staten og Bærum kommune må ut med i leie til Telenor.

Tærende kontaktpasta angriper PC-er

NTNU advarer at det er oppdaget tærende kontaktpasta i flere norske PC-er. Tæringen fører til at kjøleribbene løsninger fra prosessoren. Det kan igjen føre til overoppheting, og til uopprettelig skade på prosessoren.

Siden det dreier seg om datamaskiner, trodde man først at det dreide seg om et hittil ukjent virus. Nå er det konstatert at tæringen skyldes et bakterie som av en eller annen grunn har overlevd pastaprodusentenes mikrobefiltre.

I visse tilfeller er det påvist skade på andre komponenter i PC-en, blant annet lydkort og hovedkort. Skadene skal skyldes databakterienes evne til å fordøye silisium.

For å hindre smitte anbefales alle PC-eiere å bruke hansker, og å unngå direkte med mus og tastatur.

PC-er med kontaktpasta av merket Lidium skal være bakteriefrie. PC-forhandlere oppfordrer kunder å bringe sine maskiner inn til rens. Med mindre andre garanti eller serviceordninger gjøres gjeldende, vil rensen være gratis for alle PC-er kjøpt etter 31. mars 2002.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.