FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er Microsofts «Chromecast-alternativ»

Ryktene stemte, men bommet likevel.

Microsoft nye, hockeypuck-lignende enhet skal gjøre det enkelt å koble Lumia-telefoner til for eksempel en tv. Enheten får strøm via en USB-kabel.
Microsoft nye, hockeypuck-lignende enhet skal gjøre det enkelt å koble Lumia-telefoner til for eksempel en tv. Enheten får strøm via en USB-kabel. Bilde: Microsoft Mobile
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2014 - 09:05

Microsoft mobilavdeling, som ennå ikke har kvittet seg helt med Nokia-navnet, introduserte i går flere nye produkter, blant annet flere Lumia-telefoner i mellomklassen.

En litt mer spesiell nyhet som kalles for Microsoft Screen Sharing For Lumia Phones, eller bare HD-10. Noen detaljer om produktet var kommet ut på forhånd, men ikke flere enn at de kunne mistolkes. Blant annet Gigaom antydet at det kunne dreie seg om en konkurrent til Googles Chromecast, som ikke har støtte for Windows Phone.

Nå som produktet er offisielt avduket, er det innlysende at HD-10 ikke er noen konkurrent til Chromecast. Funksjonaliteten er langt enklere og prisen langt høyere. HD-10 er rett og slett en trådløs skjermadapter som gjør at man kan vise innholdet på i alle fall en del Lumia-telefoner på en skjerm med HDMI-inngang, uten å måtte koble kabler til mobilen. Det kreves dog at Lumia-telefonen støtter skjermprojisering. Men også andre produkter med støtte for Wi-Fi Certified Miracast kan brukes sammen med HD-10.

For å koble Lumia-telefoner til HD-10, behøver man bare føre telefonen bort til enheten. De knyttes da straks sammen ved å ta i bruk NFC (Near Field Communication). Ifølge dette dokumentet, er HD-10 utstyrt med et Linux-basert operativsystem.

HD-10 kommer i salg senere i september og har en veiledende pris på 79 euro, trolig før lokale avgifter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.