Her er Microsofts lanseringsplaner

Analyseselskapet Gartner har samlet sin antagelser på hva og når Microsoft skal lansere i årene fremover. Her er listen:

Analyseselskapet Gartner har samlet sin antagelser på hva og når Microsoft skal lansere i årene fremover. Her er listen:

Ingen store IT-selskaper deler ut lister for sine lanseringsplaner, men analyseselskapet Gartner har egne folk som følger med og samler alle hint, løfter og spådommer Microsoft gir fra seg. Gartner har derfor oppsummert disse spådommene i en fersk analyse slik at IT-sjefer kan planlegge fremover.

Oversikt over Microsofts planer er stadig viktigere fordi Microsoft forsøker å få sine kunder til å abonnere fast på oppgradering i stedet for å kjøpe noen og hoppe over andre.

Gartner tror Microsoft dessuten vil bli forsinket med en rekke produkter og ber kundene ta dette med i regnestykkene når de vurderer nye lisensavtaler med Microsoft.

Her er Gartners spådommer:

For PCer:
Gartner tror Office 11 først kommer til høsten, men utelukker ikke helt en lansering i andre kvartal. Neste versjon av Windows, kalt både Windows Professional og kodenavnet Longhorn kommer i slutten av 2004 eller begynnelsen av 2005.

Les også

Server- operativsystemer:
Windows Server 2003, serverversjonen av XP, kommer til sommeren. Neste store oppgradering er Blackcomb, som kommer i slutten av andre halvår 2006 eller første halvår 2007. Det store spranget mellom Server 2003 og Blackcomb skyldes at Microsoft har kuttet ut en server-versjon av Longhorn, skriver Gartner.

Les også

Server-applikasjoner:
Gartner tror Microsoft kommer med en oppgradering av Sharepoint Portal Server, så SMS-server 3.0 og ny Exchange-server i løpet av andre halvår i år. Oppgraderingen av SQL-server er forsinket og kommer neppe før første kvartal neste år.

Til toppen