BEDRIFTSTEKNOLOGI

Her er Microsofts nye kontortelefoner

Her er kontortelefonene som er forberedt på Microsofts «Unified Communications» klient.

15. mai 2007 - 09:16

Microsoft forbereder en offentlig beta – masseutprøving – av sin løsning for samordnede meldinger og telefoni, der hovedkomponentene er Office Communications Server og programvareklienten Office Communicator 2007.

Løsningen skal sørge for at kontortelefonen samordnes med e-post, lynmeldinger, sanntidsinformasjon om kollegers og samarbeidspartneres tilstedeværelse, tale- og videokonferanser, tale over IP og mobiltelefoni.

Til masseutprøvingen har Microsoft avtalt med ni telefonleverandører at de skal tilby til sammen 15 ulike apparater. Disse omfatter IP-telefoner, telefoner som koples til PC over USB, trådløse telefoner, konferansetelefoner, telefoner med store fargeskjermer og bærbare PC-er.

Leverandørene er Asustek, GN, LG-Nortel, NEC, Plantronics, Polycom, Samsung, Tatung og Vitelix.

Alle apparatene er konstruert etter Microsofts spesifikasjoner, og skal gjennom en godkjenningsordning for å sikre at de virker etter hensikten straks de koples til et nettverk med Microsofts kommunikasjonsserver.

Det er første gang Microsoft angriper markedet for «Unified Communications» på bred front. De skal konkurrere med løsninger fra blant annet Cisco og IBM.

Ifølge Microsoft skal de sørge for effektivt samspill og enkel tilgang til ulike typer kommunikasjon, og samtidig senke kundenes kostnader.

Utprøvingsprogrammet er åpent for påmeldinger: se nettsiden Microsoft Unified Communications.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.