Her er Microsofts nye søketjeneste

Microsoft har i det stille lansert en spennede Google-konkurrent som viser treffene som et tre.

Her er Microsofts nye søketjeneste

Dagens søkemotorer lar deg ransake internett på en brøkdel av et sekund, men grensesnittene imponerer lite. Markedsleder Google serverer stort sett samme type trefflister som pioneeren Altavista gjorde for 10 år siden.

Hittil er det bare mindre selskaper som har eksperimentert med nye grensesnitt, men nå har Microsoft i det stille lansert en ny måte å bruke deres søkemotor. For Microsoft har til tross for sin nye søkemotor tapt, ikke vunnet markedsandeler det siste halvannet året.

Tafiti heter tjenesten som åpenbart er en test som Microsoft vil bruke for å studere brukeradferd og sikkert prøve ut teknikkene.

Tafiti ser veldig anderledes ut, men mye er design. Tjenesten har et Vista-ligende lekkert grensesnitt.

Og så har Microsoft kopiert en ide som flere små aktører har lekt med en stund: Man kan presentere søkeresultater som et grafisk kart med klikkbare ord der størrelsen på ord, lenker mellom ordene og andre grafiske knep kan gi en verdi. Microroft har lagt på også et par nye annet triks: Treet med søkeord snurrer langsomt rundt og man kan få vist det i fullskjerm-modus.

Men selv på en rask maskin, tar det tid å hente opp det grafiske kartet. Forsøkene aktører som Quintura har gjort har åpenbart ikke gitt noen voldsom suksess. Tafiti er dog i beta-versjon. Men det gjenstår derfor å se om vanlige brukere vil ta i bruk grafiske søkekart.

    Les også:

Tafiti krever at man installere Silverlight, for grafikken skapes med dette systemet som er Microsofts konkurrent til Flash og delvis Ajax/javascript.

Her finner du Tafiti.